Κακοκαιρία «Ελπίς» - Χανιά: Ελεγχόμενη η κατάσταση στο οδικό δίκτυο - Που αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

Κρήτη
Κακοκαιρία «Ελπίς» - Χανιά: Ελεγχόμενη η κατάσταση στο οδικό δίκτυο - Που αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στο Θέρισο, στα Παχιανά και στο κέντρο της πόλης των Χανίων - Φορτηγό «κόλλησε» στην Παλαιόχωρα

Ελεγχόμενη είναι αυτή τη στιγμή, η κατάσταση αναφορικά με τα προβλήματα που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Ελπίς» στα Χανιά.

Νωρίτερα όμως σήμερα το πρωί, επέλαση της «Ελπίς» και η σφοδρή χιονόπτωση, είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλων προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, με ολόκληρο τον δήμο Σφακίων να βρίσκεται χωρίς ρεύμα για αρκετές ώρες.

Στην περιοχή της  Ανώπολης, μάλιστα οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν εκτεθειμένοι στο κρύο για έξι ώρες, αφού με κομμένη την ηλεκτροδότηση, πολλοί δεν είχαν άλλο τρόπο να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν και να κάνουν τις δουλειές εκείνες που απαιτούν τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος.

Διαβάστε επίσης:

⇒ Κακοκαιρία Ελπίδα: Πότε υποχωρεί το φαινόμενο στην Κρήτη - Πού απαιτείται προσοχή

⇒ Κρήτη: Οι επιπτώσεις του χιονιού σε καλλιεργείς και κτηνοτροφία

Όπως τόνισε στο neakriti.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Μανώλης Κολογερής, τα αρμόδια συνεργεία της ΔΕΔΗΕ, έσπευσαν προκειμένου να αποκαταστήσουν το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα και κατάφεραν να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο στην προσπάθειά τους αυτή,  πρώτα χρειάστηκε να απομακρύνουν το χιόνι από διάφορα σημεία.

Παράλληλα, μικρής διάρκειας διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στο Θέρισο, στα Παχιανά και στο κέντρο της πόλης των Χανίων, με τις βλάβες ωστόσο να αποκαθίστανται άμεσα.

Την ίδια ώρα όπως τόνισε ο κ. Καλογερής, σε ότι αφορά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών σήμαναν περιστατικά αυτοκινήτων που λόγω της μεγάλης χιονόπτωσης «κόλλησαν» σε διάφορα σημεία, μεταξύ αυτών ένα φορτηγό του οποίου ο οδηγός εγκλωβίστηκε στην περιοχή της Παλαιόχωρας και δεν μπορούσε να το μετακινήσει. 

Χάρη όμως στην άμεση επέμβαση των αρμόδιων συνεργείων, το πρόβλημα λύθηκε.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Σημανδηράκη, 17 μηχανήματα του δήμου βρίσκονταν από νωρίς σήμερα το πρωί στους δρόμους προκειμένου να επέμβουν σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό σημειωνόταν στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Οι δρόμοι αυτή τη στιγμή στα Χανιά είναι ανοικτοί, ωστόσο λόγω του πάγου και της ολισθηρότητας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News