Ένας Χανιώτης στην πιο ψηλή κορυφή της Αφρικής - Επόμενος στόχος το Έβερεστ (βίντεο)

Κρήτη
Ένας Χανιώτης στην πιο ψηλή κορυφή της Αφρικής - Επόμενος στόχος το Έβερεστ (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Στεφανογιάννης κατέκτησε την κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο στα 5.895 μέτρα

Την πιο ψηλή κορυφή της Αφρικής στο Κιλιμάντζαρο της Τανζανίας στα 5.895 μέτρα, ένα δύσκολο εγχείρημα ανάβασης στο μοναδικό βουνό του ισημερινού με παγετώνες, κατέκτησε ο Χανιώτης, Γιάννης Στεφανογιάννης, ο οποίος ανακάλυψε την αγάπη του για την ορειβασία πριν από τρία χρόνια.

Το ταξίδι του κ. Στεφανογιάννη ξεκίνησε στις αρχές Ιανουαρίου από την Αθήνα. Με εμπειρία μόλις τριών ετών, έκανε πραγματικότητα τον στόχο του μετά από μια επίπονη ανάβαση σε αντίξοες συνθήκες με θερμοκρασίες πολικές και 48% οξυγόνο ατμόσφαιρας.

«Στην κορυφή οι θερμοκρασίες είναι πάρα πολύ χαμηλές ,είναι το μόνο βουνό στον ισημερινό και στην Αφρική το οποίο έχει παγετώνες στην κορυφή του …-15ο C», αναφέρει ο ίδιος δίνοντας μια αίσθηση των αντιξοοτήτων που βίωσε ώστε να κατακτήσει την κορυφή.

Η κορυφή Uhuru σε ένα κατάλευκο πεδίο, αποζημίωσε τα μέλη της ορειβατικής αποστολής με τον κρατήρα να απλώνεται επιβλητικά και παγετώνες χιλιάδων ετών, να κάνουν έντονα αισθητή την παρουσία τους στο αλπικό τοπίο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Στεφανογιάννης πριν από δύο χρόνια κατέκτησε την ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, στο όρος Elbrus του Καυκάσου, ενώ ο επόμενος στόχος του είναι το Έβερεστ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News