Χανιά

Χανιά: Συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων στο αυριανό συλλαλητήριο

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ΕΛΜΕΠΑ Χανίων και Οικοτρόφων Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης, καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συλλόγων γονέων και των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στην Πλατεία Αγοράς

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ΕΛΜΕΠΑ Χανίων και Οικοτρόφων Εστιών Πολυτεχνείου Κρήτης, καλούν σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο των συλλόγων γονέων και των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού, που θα πραγματοποιηθεί την  Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 19:00 στην Πλατεία Αγοράς. 

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ζητούν: «Να ακυρωθεί στην πράξη το κρατικό σχέδιο έντασης της καταστολής στα Πανεπιστήμια που βρίσκεται σε εξέλιξη. Να μην κατατεθεί νέος νόμος-πλαίσιο περαιτέρω υποβάθμισης τω σπουδών μας. Nα επιβάλλουμε τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, την ισότιμη πρόσβαση στην εξεταστική μας» ενω λένε «Όχι» στα σχέδια έντασης της καταστολής στις σχολές. 

Παράλληλα, καταγγέλλουν  «την είσοδο της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ και τις συλλήψεις μέσα στο Πανεπιστήμιο την ώρα που διεξάγονταν μαθήματα» , τονίζοντας πως  «η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στις σχολές μας, να εντείνει την καταστολή για να χτυπηθεί η διεκδίκηση για τα πραγματικά μας προβλήματα! Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι η καταστολή πηγαίνει χέρι-χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική. Ότι το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο είναι το θερμοκήπιο για να θρέφονται κι να συγκαλύπτονται ποινικά αδικήματα και η διαπλοκή. Απαιτούμε ν αποδοθεί δικαιοσύνη για τις υποθέσεις ακραίας σήψης στην ΑΣΟΕΕ!».

Επίσης στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι: 

Ακυρώνουμε τα σχέδια του Υπουργείου για νέο νόμο-πλαίσιο!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να ενισχύσει την πολιτική που μας έφερε μέχρι εδώ, με νέο νόμο-πλαίσιο! Με βάση τα δημοσιεύματα, το νέο σχέδιο της κυβέρνησης:

 • Ολοκληρώνει την απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από το πτυχίο με ίδρυση επί πληρωμή προγράμματος για την απόκτηση της!
 • Προχωρά στις συγχωνεύσεις και το κλείσιμο τμημάτων με εμάς να πληρώνουμε "τα σπασμένα"! Μετά τα σχέδια "Αθηνά" και τους νόμους Γαβρόγλου, έρχεται η κυβέρνηση να διαλύσει (ξανά) σπουδές και τμήματα.
 • Εντείνει την κατηγοριοποίηση πτυχίων και αποφοίτων με την ίδρυση Τμημάτων Εφαρμοσμένων Επιστημών, δηλαδή τμήματα "Β κατηγορίας" χωρίς επιπλέον καθηγητές, υποδομές, με αποφοίτους πιο φθηνούς και αναλώσιμους για να συμπιέσουν τα δικαιώματά όλων μας προς τα κάτω.
 • Επαναφέρει τα Συμβούλια Ιδρύματος με συμμετοχή εξωπανεπιστημιακών προωθώντας την απευθείας παρέμβαση των επιχειρηματικών ομίλων στη διοίκηση των ιδρυμάτων, στα προγράμματα σπουδών.
 • Εξισώνει περαιτέρω τα πτυχία μας με τα κολέγια μέσω αλλαγών στο ΔΟΑΤΑΠ (οργανισμός αναγνώρισης και πιστοποίησης των πτυχίων).

Προσαρμόζουν ακόμα περισσότερο το Πανεπιστήμιο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, βάζοντας εμπόδια στην κάλυψη των αναγκών των φοιτητών για ολοκληρωμένη μόρφωση και σπουδές με δικαιώματα!! Δε θα τους περάσει!

Η υπουργική εγκύκλιος για την εξεταστική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

Η κυβέρνηση άνοιξε τις σχολές μας χωρίς μέτρα προστασίας, ενώ η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την εξεταστική είναι εγκληματική για τις σπουδές και την υγεία μας, αποδεικνύει πλέον περίτρανα την επιλογή της “ανοσίας της αγέλης” ! Ουσιαστικά μας βάζει να διαλέξουμε ανάμεσα στο αν θα κολλήσουμε κορονοϊό ή αν θα χάσουμε την εξεταστική!! Η κυβέρνηση αντί να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα προστασίας που εδώ και 2 χρόνια απαιτεί όλη η πανεπιστημιακή κοινότητητα, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα για αξιοποίηση όλων των μεθόδων εξέτασης, πετάει το μπαλάκι σε εμάς και τους καθηγητές και το ρίχνει πάλι στην “ατομική ευθύνη”! Ευθύνες έχει και η διοίκηση του Πολυτεχνείου μας που, αντί να διεκδικήσει μέτρα προστασίας με γενναία χρηματοδότηση από το κράτος, είδαμε να ενισχύει αντιεπιστημονικές θεωρίες περί πανδημίας των ανεμβολίαστων αντί να καλύψει τα αναγκαία μαζικά και επαναλαμβανόμενα rapid test για όλους, είδαμε να μην κουνιέται φύλλο συκής για να εξασφαλίσει την επισκευή του σμπαραλιασμένου ιατρείου του Πολυτεχνείου και να ενισχυθεί το υποστελεχωμένο προσωπικό καθαριότητας, όλα αυτά εν μέσω πανδημίας!

Διεκδικούμε:

 • Καμία σκέψη για αστυνομία στις σχολές! Καμία σκέψη για πανεπιστημιακή αστυνομία. Όχι στην εγκατάσταση τουρνικέ και καμερών στις σχολές.
 • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και των αντιεκπαιδευτικών νόμων όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 • Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο.
 • Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
 • Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική! Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους φοιτητές από το 9ο εξάμηνο και πάνω, όλων των σχολών και να κατοχυρωθεί και στο ΗΜΜΥ.
 • Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.
 • Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.
 • Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.
 • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
 • Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!
 • Να συντηρηθεί το ιατρείο του Πολυτεχνείου και να επανδρωθεί άμεσα!!!
 • Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας για όλους τους χώρους του Πολυτεχνείου (αίθουσες, εστίες κλπ.).
 • Να αξιοποιηθεί η μεγάλη κτηριακή περιουσία του Πολυτεχνείου (πχ. τα κτήρια στο λόφο καστέλλι, ελληνογαλλική, Παπαδοπέτρου και άλλα) ώστε να αραιωθούν τα τμήματα.
 • Να δημιουργηθεί 2ος χώρος λέσχης εντός του Πολυτεχνείου με στόχο την αποσυμφόρηση του συνωστισμού.
 • Να δημιουργηθεί χώρος σίτισης και μέσα στην πόλη των Χανίων, αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία του Πολυτεχνείου.      

Φωτογραφία : Ιn time

                                                                                                            

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια