Χανιά: Εντυπωσιακό σκηνικό στo χιονισμένο οροπέδιο Ομαλού (εικόνες, βίντεο)

Χανιά
Χανιά: Εντυπωσιακό σκηνικό στo χιονισμένο οροπέδιο Ομαλού (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την οδήγηση στην περιοχή του Ομαλού κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες
  • Σφοδρές χιονοπτώσεις στο οροπέδιο Ομαλού
  • Κλειστή από το πρωί η επαρχιακή οδός προς Ομαλό
  • Επί ποδός τα μηχανήματα για τη διάνοιξη του δρόμου
  • Σε επιφυλακή στο Ξυλόσκαλο οι δασοφύλακες
  • Περιορισμένες χιονοπτώσεις χωίς προβλήματα στα Σφακιά
  • Στις ορεινές περιοχές των Χανίων τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους, με το Οροπέδιο Ομαλού να βρίσκεται ανά διαστήματα αποκλεισμένο.

    Οι σφοδρές χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται από τα ξημερώματα, σε υψόμετρο οκτακοσίων μέτρων, μετά τη θέση Κεφάλι της επαρχιακής οδού Λάκκων, ενεργοποίησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης, τα οποία απο το πρωί επιχειρούν για τη διάνοιξη της επαρχιακής οδού. Ωστόσο, λόγω της εξέλιξης του φαινομένου, ο δρόμος έκλεινε συνεχώς και η κυκλοφορία λίγα χιλιόμετρα πριν από το Οροπέδιο ήταν δυνατή μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

    Την ίδια ώρα, το κύμα κακοκαιρίας δεν άφησε αλόβητες περιοχές των Σφακίων και του δήμου Καντάνου Σελίνου όπου επίσης χιόνισε, αλλά σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Τα μηχανήματα του δήμου παρεμβαίνουν στον επαρχιακό δρόμο στο ύψος του χωριού Ασκύφου για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων. «Είναι ο πρώτος γερός χιονιάς», τονίζει υπάλληλος της Διεύθυνσης Δασών Χανίων, ο οποίος μετέβη εγκαίρως στο φυλάκιο της υπηρεσίας στο Ξυλόσκαλο, συνεχίζοντας μέχρι και αυτή την στιγμή τις περιπολίες.

    Αξίζει να σημειωθεί πως οι πολίτες που σκοπεύουν να μετακινηθούν πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη την οδήγηση στην περιοχή του Ομαλού κυρίως τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News