Νοσοκομεία Κρήτης: Ραγδαία αύξηση εισαγωγών - Πιέζεται το νοσοκομείο Χανίων παρά τις πρόσθετες κλίνες covid

Κρήτη
Νοσοκομεία Κρήτης: Ραγδαία αύξηση εισαγωγών - Πιέζεται το νοσοκομείο Χανίων παρά τις πρόσθετες κλίνες covid

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού 218 ασθενείς με κορωνοϊό, όταν την περασμένη Παρασκευή ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε τους διακόσιους

Μάχη με τον κορωνοϊό και την επικράτηση της Όμικρον δίνουν γιατροί και νοσηλευτές σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης όπου καταγράφεται αύξηση των εισαγωγών μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα.  

Το σύστημα υγείας πιέζεται ανησυχητικά αυτή τη στιγμή, εξ' αιτίας της επέλασης του κορωνοϊού με τα νοσοκομεία της Κρήτης να σηκώνουν μεγάλο βάρος νοσηλειών.

Ενδεικτική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Χανίων που φαίνεται να δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση και μάλιστα με αυξημένες και τις εισαγωγές παιδιών στην παιδιατρική κλινική covid.  

Mε κατειλημμένες τις επτά από τις συνολικά οκτώ κλίνες της παιδιατρικής κλινικής covid  στο νοσοκομείο Χανίων, η πίεση είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά στην περίοδο της πανδημίας. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται οριακή ενώ το σενάριο της δημιουργία τρίτης κλινικής έχει αποκλειστεί καθώς δεν είναι εφικτή μηχανικά η υποστήριξη επιπλέον ασθενών με οξυγόνο.   

Ανάμεσα στα επτά παιδιά που νοσηλεύονται με συμπτώματα κορωνοϊού είναι: ένα βρέφος σαράντα ημερών, τρία βρέφη μόλις δύο μηνών, ένα τριών μηνών, ένα δεκαεννέα μηνών κι ένα δύο ετών.  

Οι νοσηλείες

Το μεγαλύτερο βάρος των νοσηλειών συνολικά σε επίπεδο Κρήτης, εξακολουθεί να «σηκώνει» το νοσοκομείο Χανίων με 85 ασθενείς, και ακολουθεί το ΠΑΓΝΗ με 54.

Μόνο στην κλινική Covid 2 είναι κατειλημμένες και οι 36 κλίνες ενώ στην Covid 1 ,είναι ακόμα τρεις κενές.  

Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του νησιού 218 ασθενείς με κορωνοϊό, όταν την περασμένη Παρασκευή ο αντίστοιχος αριθμός έφτανε τους διακόσιους.  

Στις κλινικές covid οι νοσηλείες ανέρχονται σε 187 την στιγμή που στις 7 Ιανουαρίου ήταν 172.  Στις ΜΕΘ Covid νοσηλεύονται σήμερα 27 ασθενείς και την περασμένη Παρασκευή νοσηλεύονταν 28.  

Έκκληση για επιστροφή των ανεμβολίαστων γιατρών που είναι σε αναστολή απευθύνει ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης.  

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χανίων σε συνεργασία με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναζητά εναλλακτικές λύσεις προκειμένου το νοσηλευτικό ίδρυμα να ανταπεξέλθει στην ασφυκτική πίεση που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.  

Φωτογραφία: pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News