Χανιά: «Ξέχασε» να κλείσει το βράδυ μαζί με 25 θαμώνες

Κρήτη
Χανιά: «Ξέχασε» να κλείσει το βράδυ μαζί με 25 θαμώνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη μπαρ στα Χανιά ο οποίος μάλιστα συνελήφθη

Την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 συνεχίστηκαν οι έλεγχοι της αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2.317 αστυνομικοί έλεγχοι ενώ αρκετές ήταν οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε πεζούς για μη χρήση μάσκας και για τον καπνιστικό νόμο.

Συγκεκριμένα, πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και λουκέτο 15 ημερών επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη μπαρ στα Χανιά ο οποίος μάλιστα συνελήφθη, καθώς εξυπηρετούσε πελάτες μετά το επιτρεπόμενο ωράριο λειτουργίας επιχειρήσεων ενώ εντός του καταστήματος βρίσκονταν 25 θαμώνες. Το πρόστιμο αφορούσε και τον νόμο περί μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Σε όλους επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Επίσης στα Χανιά, επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ στον ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς είχε τοποθετήσει σταχτοδοχεία στα τραπέζια.

Πρόστιμα για τη μη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους επιβλήθηκαν και σε πεζούς.

Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε 3 πολίτες στα Χανιά, σε 9 στο Λασίθι και σε 3 στο Ηράκλειο.

Στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ σε δύο υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω μη χρήση μάσκας αλλά και στους ιδιοκτήτες των δύο επιχειρήσεων.

(Φωτογραφία Αρχείου Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News