Χανιά

Χανιά: Εργοτάξιο ο Δημοτικός Κήπος - Ξεκίνησε το έργο ανάπλασης

Το ερχόμενο φθινόπωρο οπότε και το έργο ανάπλασης θα έχει ολοκληρωθεί ο δημοτικός κήπος θα παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες με τη νέα μορφή του

Εργοτάξιο θυμίζει τις τελευταίες μέρες ο δημοτικός κήπος Χανίων καθώς άρχισαν οι παρεμβάσεις για την ανάπλαση του. Μέσα σε διάστημα δέκα μηνών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και ο δημοτικός κήπος να παραδοθεί στους πολίτες των Χανίων ως ένας σύγχρονος χώρος ψυχαγωγίας, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Το έργο προϋπολογισμού 840.000 ευρώ υπόσχεται να δώσει νέα όψη στον δημοφιλή χώρο ψυχαγωγίας μικρών και μεγάλων.

Όλο το τμήμα πρασίνου έχει αποκλειστεί και το μοναδικό προσβάσιμο σημείο είναι το ιστορικό καφέ. Οι εξωτερικοί χώροι των υφιστάμενων κτισμάτων, προβλέπεται να  αναμορφωθούν.

Η περιοχή παιχνιδιού ανασχεδιάζεται και προστίθενται νέες θεματικές. Στις παρεμβάσεις του έργου περιλαμβάνονται ακόμη η βελτίωση του υλικού επίστρωσης των χωμάτινων διαδρόμων  και η ενιαία επίστρωση με συγκεκριμένο υλικό σε όλα τα πλατώματα , η δημιουργία νέων πράσινων μονοπατιών και η σύνδεση του κήπου με το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας.

Το ερχόμενο φθινόπωρο οπότε και το έργο ανάπλασης θα έχει ολοκληρωθεί ο δημοτικός κήπος θα παραδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες με τη νέα μορφή του που δεν περιλαμβάνει τη φιλοξενία πτηνών και κρητικών αίγαγρων.

Η μελέτη του έργου έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία και την Υπηρεσία Πρασίνου του δήμου Χανίων  και έχει ως στόχο τη διατήρηση της ιστορικότητας του κήπου και ταυτόχρονα τη βελτίωση της προσβασιμότητας. Επιπλέον θα επιχειρηθεί μέσα από τις παρεμβάσεις ο δημοτικός κήπος Χανίων να γίνει πιο ελκυστικός στους νέους και στις οικογένειες που αναζητούν ένα χώρο πρασίνου και αναψυχής στην καρδιά της πόλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια