Χανιά: Εκατοντάδες σάκοι από ένα αλλιώτικο Santa Run (εικόνες)

Χανιά
Χανιά: Εκατοντάδες σάκοι από ένα αλλιώτικο Santa Run (εικόνες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου, οι σάκοι θα φτάσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων για να γίνει η διανομή τους σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν ακόμη πάρει δώρο από τον αγαπημένο τους Άγιο

Εκατοντάδες σάκους με παιχνίδια, δώρα, ζαχαρωτά και οτιδήποτε μπορεί να δώσει χαρά σε ένα παιδί, συγκέντρωσε φέτος η δράση Santa Run, που αν και άλλαξε χαρακτήρα λόγο πανδημίας, διατήρησε τον σκοπό της  που είναι η αλληλεγγύη.

Αύριο Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου οι σάκοι θα φτάσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Χανίων για να γίνει η διανομή τους σε παιδιά οικογενειών που δεν έχουν ακόμη πάρει δώρο από τον αγαπημένο τους Άγιο και ο δήμος με τη σειρά του θα πριμοδοτήσει κάθε σάκο με το ποσό των δεκαπέντε ευρώ. Το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθεί θα μοιραστεί στο παράρτημα Χανίων της ΕΛΕΠΑΠ, στο ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, στο ΚΗΦΑΑΜΕΑ και στον Σύλλογο εθελοντικής προσφοράς και στήριξης παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο «Ορίζοντας».

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εθελοντές του  Santa Run Chania «για άλλη μια φορά το όραμα έγινε πραγματικότητα. Δηλώσαμε όλοι το "παρών"αλλιώς, καθώς τρόποι θα υπάρχουν πάντα, όσο και αν οι δυσκολίες μας κρατούν σε απόσταση. Εμείς σε πείσμα των καιρών θα ερχόμαστε πιο κοντά από ποτέ. Τόσο κοντά που δεν θα μας χωρίζει κανείς και τίποτα! Φέτος γίναμε Άγιοι Βασίληδες με έναν διαφορετικό τρόπο, μέχρι η πόλη μας να πλημμυρίσει ξανά από το κόκκινο ποτάμι προσφοράς και αλληλεγγύης της καθιερωμένης διοργάνωσης».

Η ιδέα μιας εναλλακτικής δράσης για προσφορά στα σωματεία που εδώ και χρόνια υποστηρίζει το Santa Run, προέκυψε μετά από μια χρονιά καραντίνας και μια δεύτερη – τη φετινή – περιορισμών και απαγορεύσεων ανοιχτών δημόσιων εκδηλώσεων. Οι εθελοντές του Συλλόγου, όπως χαρακτηριστικά λένε, μετέτρεψαν τα σώματα σε δώρα και τα δώρα σε ελπίδα. «Σταθήκαμε δίπλα-δίπλα, όχι με τα σώματα, αλλά με τις καρδιές μας, με τις ψυχές μας. Κλείσαμε σε εκατοντάδες λευκούς σάκους αγάπη, όνειρα, ευχές. Και τα στείλαμε παντού. Η δράση «Φτιάξε σάκο, γίνε Santa!» αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή και ο κόσμος για μία ακόμη φορά εμπιστεύτηκε το όραμά μας και έδειξε εμπράκτως την αγάπη του στα σωματεία που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες και καρκίνο αλλά και τα παιδιά των κοινωνικών δομών του δήμου και της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες διαβίωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Περίπου χίλιοι σάκοι φτιαγμένοι με αγάπη, γεμάτοι με δώρα και παιχνίδια συγκεντρώθηκαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Παλιό Λιμάνι, που φέτος έγινε το σπίτι του Santa Run Chania. Στο χώρο αυτό για πρώτη φορά φέτος λειτούργησε παράλληλα έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Φωτιά στο λιμάνι». Φωτογραφικό υλικό από παλιότερα Santa Run και παράλληλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν τα δέκα προηγούμενα χρόνια, στιγμιότυπα των διοργανώσεων, αναμνήσεις εθελοντών και συμμετεχόντων μέσα από τον φωτογραφικό φακό δώδεκα φωτογράφων, θύμισαν στους επισκέπτες πως η αγάπη όλα τα μπορεί.

Με την ολοκλήρωση της φετινής δράσης και της έκθεσης φωτογραφίας, οι σάκοι με τα δώρα τοποθετήθηκαν συμβολικά στην Πλατεία Κατεχάκη στο παλιό λιμάνι. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με τον δήμο Χανίων και την Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News