Παύλος Πολάκης: Η Ελλάδα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει δωρεάν PCR έλεγχο

Χανιά
Παύλος Πολάκης: Η Ελλάδα η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει δωρεάν PCR έλεγχο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Πολάκης, μεταξύ άλλων, απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, για να αποσύρει τη νεότερη εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία μπορούν να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο στα νοσοκομεία, μόνο όσοι χρειάζονται εισαγωγή

Δριμεία κριτική για τις επιλογές της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, ασκεί ο βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας,  Παύλος Πολάκης, μιλώντας τόσο για την μη παροχή δωρεάν μοριακών ελέγχων-PCR στη χώρα μας, όσο και για την καινούργια εγκύκλιο αναφορικά με αυτά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, όπως δημοσίευσε, χθες, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, η Ελλάδα αποτελεί στην Ευρώπη τη μόνη χώρα που δεν διατίθενται δωρεάν τα PCR test.

Ειδικότερα, ανέφερε: «Αλήθεια, εκείνοι οι ‘’μένουμε Ευρώπη’’ έχουν να πουν κάτι; Η Ελλάδα του Μητσοτάκη, η μόνη χώρα στην Ευρώπη, που οι πολίτες της πληρώνουν τα PCR test!».

Με νεότερη του δημοσίευση, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι οδηγεί τον κόσμο σε «ανοσία αγέλης», επαναλαμβάνοντας ότι: «Η λύση τώρα είναι -πάντα ήταν μόνο που τώρα αποδείχτηκε- για να σωθούν ζωές: Θεραπείες-Φάρμακα-ΜΕΘ-ενίσχυση ΕΣΥ [..] Επείγει η άμεση προμήθεια θεραπειών! (μονοκλωνικά και χάπια). Όσο ηπιότερη και να είναι η Όμικρον, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητά της σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, θα έχουμε αύξηση του απόλυτου αριθμού των νοσηλευόμενων, των βαρέως πασχόντων και των θανάτων!.».

Τέλος, ο κ. Πολάκης, απευθύνθηκε, σήμερα, προσωπικά στον υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη, να αποσύρει τη νεότερη εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία μπορούν να υποβάλλονται σε μοριακό έλεγχο στα νοσοκομεία, μόνο όσοι χρειάζονται εισαγωγή.

Σε αντίθετη περίπτωση, μπορούν να προσφεύγουν μόνο σε ιδιωτικά ιατρεία για τη διεξαγωγή μοριακού- PCR ελέγχου.

Μάλιστα, ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα την μητέρα του, η οποία επισκέφθηκε το νοσοκομείο Ρεθύμνου προκειμένου να υποβληθεί σε PCR test, αφού εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού. Ταυτόχρονα, δημοσιοποίησε φωτογραφία, στην οποία αναγράφεται η ανακοίνωση του νοσοκομείου, αναφορικά με την νεότερη εγκύκλιο που τέθηκε σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει -μεταξύ άλλων- ο κ. Πολάκης: «Αυτή τη στιγμή, η μητέρα μου 83 χρόνων, δις εμβολιασμένη, με συμπτωματολογία κόβιντ και υποκείμενα νοσήματα, με αρνητικό ράπιντ, είναι έξω από το ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου και περιμένει μαζί με άλλους 30-35 ασθενείς να τη δει Γιατρός και να κάνει τεστ PCR! Από το νοσοκομείο της λένε, πως έστειλες στις 31/12/2021, μια απόφαση με την υπογραφή σου, που λέει πως μόνο όσοι είναι για εισαγωγή, θα κάνουν μοριακό τεστ στα νοσοκομείο! Οι άλλοι πρέπει να πάνε να κάνουν στα ιδιωτικά κέντρα. Μόνο που τα ιδιωτικά κέντρα έκλεισαν στις δυο το μεσημέρι! Πάρε πίσω τώρα την εγκύκλιο, δώσε εντολή να κάνουν PCR δωρεάν σε όσους έρχονται στο νοσοκομείο με συμπτώματα κόβιντ!». Στην φωτογραφία, όπου ο φύλακας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, δείχνει στους επισκέπτες του νοσοκομείου την οδηγία του υπουργείου, αναγράφεται: «Ρέθυμνο 31/12/2021. Σύμφωνα με τις (χθεσινές) ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας: Δεν λαμβάνεται PCR COVID από εμβολιασμένους ασθενείς με θετικό rapid. Ασθενείς με θετικό self-test παραπέμπονται στις δομές ΕΟΔΥ για επιβεβαίωση. Ασθενής που επιθυμεί εξέταση, εισέρχεται στο ΤΕΠ, όπου PCR θα λαμβάνεται μόνο αν χρήζει εισαγωγής.».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News