Χανιά

Χανιά: Συμμετοχή των μουσικών στην Πανελλήνια Απεργία της ΠΟΘΑ

Η διαμαρτυρία θα λάβει χώρα στις 12 μ.μ. μπροστά στην Αγορά Χανίων - Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και σύμφωνα με την απόφαση της Π.Ο.Θ.Α. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος), βασικό μέλος της οποίας είναι ο Π.Μ.Σ. , θα λάβει χώρα πανελλαδική καλλιτεχνική κινητοποίηση.

Στα Χανιά την ίδια μέρα, 10 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην Αγορά Χανίων στις 12 μ.μ.

Θα λάβουν μέρος, (εκτός από τους μουσικούς-τραγουδιστές) , και καλλιτέχνες από όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο, δηλαδή ηθοποιοί, εικαστικοί, τεχνικοί ήχου εικόνας, φωτογράφοι, σκηνοθέτες κλπ.

Θα υπάρξει και μουσικό-τραγουδιστικό μέρος. Οι μουσικοί θα λάβουν μέρος με τα όργανά τους παίζοντας συμβολικά κάποια κομμάτια.

Στην κινητοποίηση Χανίων μαζί με τα καλλιτεχνικά σωματεία, θα παρευρίσκονται υποστηρικτικά τα σωματεία «Επισιτισμού Χανίων» και «Ιδιωτικών Υπαλλήλων».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

Διαμαρτυρόμαστε για τον εμπαιγμό χιλιάδων συναδέλφων μας που μένουν ξεκρέμαστοι και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα και ενώ έχουν προηγηθεί πέντε μήνες με τους χώρους μας να υπολειτουργούν και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς.

Διεκδικούμε:

 • Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που

αφορούν τον κλάδο.

 • Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων. Αποζημίωση άμεσα για τους μήνες Αύγουστο έως Δεκέμβρη.
 • Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.
 • Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των συναδέλφων μας.
 • Να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με ευθύνη κράτους και εργοδοτών για να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο οι χώροι Εργασίας να είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Μαζικά δωρεάν τεστ rapid και PCR σε όλους τους εργαζόμενους με ευθύνη και έξοδα κράτους και εργοδοτών.

Την ίδια ώρα το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου γνωστοποιεί την συμπαράσταση του στην διαμαρτυρία των μουσικών αναφέροντας:

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συμπαραστέκεται στους  μουσικούς, οι οποίοι θα βγουν για μία ακόμα φορά στους δρόμους αντιδρώντας για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, που τους αφήνει ξεκρέμαστους και χωρίς καμία προοπτική εισοδήματος και επιβίωσης για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα, έχοντας ήδη προηγηθεί πέντε μήνες με τον κλάδο να υπολειτουργεί και χωρίς καμία μέριμνα από το κράτος για τους μουσικούς.

Η κυβέρνηση λαμβάνοντας μέτρα κατά του κοροναϊού δεν επιτρέπει στους μουσικούς να εργαστούν, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει υποστηρικτικά μέτρα για τον κλάδο.

Το ΕΚΗ ζητάει από την Κυβέρνηση

 •         Να ενταχθούν στην αναστολή όλοι οι ΚΑΔ και όλοι οι κωδικοί ειδικοτήτων που αφορούν τον κλάδο.
 •         Να σταματήσει ο αυθαίρετος διαχωρισμός σε κλάδους που κλείνουν με κυβερνητική απόφαση και σε κλάδους που κλείνουν χωρίς απόφαση λόγω έξαρσης των κρουσμάτων.
 •         Να ενταχθούν άμεσα στο Μητρώο όλοι οι συνάδελφοι που έχουν τις προϋποθέσεις που η ίδια η κυβέρνηση όρισε και που αποκλείστηκαν λόγω προθεσμίας.
 •         Να εξασφαλιστεί το εισόδημα και η επιβίωση για το σύνολο των μουσικών.
 •         Αποζημίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση νόσησης σε όλο το διάστημα της καραντίνας
 •         Επίλυση όλων των ζητημάτων και λαθών σε ΚΑΔ των ενσήμων για το Εποχικό Επίδομα του ΟΑΕΔ

Το ΕΚΗ συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των μουσικών όλης της χώρας, οι οποίοι την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 θα προχωρήσουν σε πανελλαδική καλλιτεχνική κινητοποίηση.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια