Χανιά: Σε πλήρη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό

Κρήτη
Χανιά: Σε πλήρη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακόμη και πέντε περιστατικά μεταφοράς ασθενών covid από κάθε πλήρωμα

Μήνυμα στους πολίτες ότι είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε κάθε περιστατικό παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, απευθύνουν οι εργαζόμενοι του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ. Επιφορτισμένοι με το δύσκολο έργο της μεταφοράς ασθενών covid, καλούνται να εφαρμόζουν αυστηρά το πρωτόκολλο και ταυτόχρονα να επεμβαίνουν άμεσα σε κάθε περιστατικό έκτακτης ανάγκης. 

Ο χρόνος είναι ο μεγάλος αντίπαλος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Μετά από κάθε μεταφορά ασθενούς με κορωνοϊό καλούνται να απολυμάνουν το ασθενοφόρο προτού σπεύσουν για την επόμενη διακομιδή.

Στην εκπνοή μιας ακόμη δύσκολης χρονιάς εξ αιτίας της πανδημίας, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ Χανίων Νεκτάριος Παπουδάκης μεταφέρει στους πολίτες το  μήνυμα πως η υπηρεσία θα σταθεί στο πλευρό όλων όσοι βρεθούν σε ανάγκη, με τον ίδιο να αναφέρει:

«Είμαστε εδώ, στη διάθεση του πολίτη, έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε σε κάθε περιστατικό, και θέλουμε να μεταφέρουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως ότι κι αν χρειαστούν θα καλύψουμε όλες τις ανάγκες».

Με βάρδιες και προγράμματα που καλύπτονται οριακά, με ελλείψεις και κενά στο προσωπικό, οι εργαζόμενοι του Τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ δίνουν τη δική τους μάχη. 

Με τον κ. Παπουδάκη να εξηγεί:

«Όλοι οι συνάδελφοι έχουν δώσει όλο τους το είναι, έχουν φτάσει πολλές φορές στο σημείο της απόγνωσης, χωρίς άδεια δύο χρόνια. Τώρα άρχισε η διαδικασία χορήγησης αδειών αλλά δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει.»

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News