Στην Γαύδο ανήμερα των Θεοφανείων η ΠτΔ Κατερίνα Σακελαροπούλου

Κρήτη
Στην Γαύδο ανήμερα των Θεοφανείων η ΠτΔ Κατερίνα Σακελαροπούλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη πολίτης της χώρας επέλεξε το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης των πιο απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της Ελλάδας - Σε ειδική τελετή στο δημοτικό κατάστημα, η κ. Σακελαροπούλου θα ανακηρυχτεί επίτιμη δημότης Γαύδου

Στην ακριτική Γαύδο θα βρεθεί ανήμερα των Θεοφανείων η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Η πρώτη πολίτης της χώρας επέλεξε το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης για τον φετινό εορτασμό, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και στήριξης των πιο απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών της Ελλάδας. 

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, η ανώτατη πολιτειακή αρχή δηλώνει κατ' αρχήν με την επιλογή της τη στήριξη των πιο απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών, ως σύμβολα μιας ισχυρής Ελλάδας.  

Οι προετοιμασίες από την δημοτική αρχή Γαύδου για την υποδοχή της Προέδρου της Δημοκρατίας, της συνοδείας της και υψηλών προσώπων που θα βρεθούν στο νησί, είναι πυρετώδεις.  

Η Κατερίνα Σακελαροπούλου μαζί με τον σύντροφο της, αναμένονται στη Γαύδο το πρωί της Πέμπτης με στρατιωτικό ελικόπτερο Σινουκ.

Στο ίδιο ελικόπτερο πρόκειται να επιβιβαστούν από την 115 Πτέρυγα Μάχης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος.

Το πρόγραμμα της επισκέψεώς της ΠτΔ 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, πρώτος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι το λιμάνι του Καραβέ όπου στο εκεί ξωκκλήσι θα τελεστεί ο αγιασμός των υδάτων.

Στη συνέχεια σε ειδική τελετή στο δημοτικό κατάστημα,  η κ. Σακελαροπούλου θα ανακηρυχτεί επίτιμη δημότης Γαύδου.  

«Ετοιμαζόμαστε στο νησί να την υποδεχτούμε. Είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά για μας και αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η επιλογή της Γαύδου έχει ένα συμβολικό χαρακτήρα. Επιπλέον θα έχουμε την ευκαιρία να της δείξουμε τις ομορφιές της Γαύδου, να δει ότι η Γαύδος είναι ένας θησαυρός της Ευρώπης και πρέπει έτσι να τη δούμε και επιπλέον να της μεταφέρουμε τα προβλήματα και πόσο δύσκολη είναι η ζωή σε ένα ακριτικό μέρος όπως είναι η Γαύδος», τόνισε η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, η οποία θα ξεναγήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ακριτικό νησί.

Στους σταθμούς των επισκέψεων της Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι το σπίτι των εξορίστων, όπου ο συγγραφέας του βιβλίου «Εξόριστοι στο νησί του θανάτου» Δημήτρης Δαμασκηνός θα παρουσιάσει στην κυρία Σακελαροπούλου άγνωστες πτυχές της ιστορίας της Γαύδου, ως τόπου εξορίας.

Στη συνέχεια θα βρεθεί στον δορυφορικό σταθμό του Πολυτεχνείου Κρήτης ενώ ιδιαίτερα σημαντική στιγμή θεωρείται η επίσκεψη της στο στρατιωτικό φυλάκιο που ιδρύθηκε πρόσφατα και λειτουργεί στον Φάρο.  

«Θα βρεθεί με τους κατοίκους όπως ζήτησε η ίδια καθώς έχει την επιθυμία να μιλήσει με τους κατοίκους και θα μπορέσουμε να της θέσουμε όλες τις δυσκολίες που περνάμε.  

Έχουν περάσει είκοσι ολόκληρα χρόνια από την τελευταία φορά που Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφτηκε την ακριτική Γαύδο. Ήταν το 2001 όταν ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος βρέθηκε στο νησί για να εγκαινιάσει το σύστημα τηλεϊατρικής που είχε εγκατασταθεί στο ιατρείο της Γαύδου» είπε η Δήμαρχος Γαύδου.  

Φωτογραφία: ΙΝ ΤΙΜΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News