Χανιά: Χωρίς παρέλαση, αλλά με σάκους αγάπης το φετινό «Santa Run»

Κρήτη
Χανιά: Χωρίς παρέλαση, αλλά με σάκους αγάπης το φετινό «Santa Run»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι η δεύτερη φορά που λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιείται ο μεγάλος φιλανθρωπικός αγώνας των Άι Βασίληδων, όμως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά του κόσμου θα βρουν ξανά τους αποδέκτες τους

Σάκους αγάπης που θα δοθούν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, συγκεντρώνει φέτος η Ομάδα του Santa Run Χανιά, με τον δήμο να χρηματοδοτεί την ενίσχυση προνοιακών δομών και συλλόγων.

Είναι η δεύτερη φορά που λόγω της πανδημίας δεν πραγματοποιείται ο μεγάλος φιλανθρωπικός αγώνας των Άι Βασίληδων, όμως η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά  του κόσμου θα βρουν ξανά τους αποδέκτες τους. 

Όπως ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Χανίων «Φέτος δε ντυνόμαστε Άγιοι Βασίληδες, αλλά γινόμαστε Άγιοι Βασίληδες. Παίρνουμε ένα σάκο που διατίθεται δωρεάν από το ΚΑΜ και το γεμίζουμε με δώρα που θα πάνε σε παιδιά της πόλης που έχουν ανάγκη».

Ο θεσμός του Santa Run αλλάζει σε καιρούς πανδημίας, αλλά ο σκοπός που είναι η ενίσχυση προνοιακών δομών και συλλόγων που στηρίζουν παιδιά, παραμένει ίδιος με τη διαφορά ότι επιτελείται χωρίς τη μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή με τους χιλιάδες Άγιους Βασίληδες που κοκκίνιζαν την πόλη των Χανίων. 

«πάρε σάκο, γίνε σάντα» είναι το μότο της ομάδας Santa Run, σύμφωνα με τον Αντώνης Βεστάκη, που είναι μέλος της ομάδας, τονίζοντας ότι «Φέτος δεν έχει run, έχει μόνο santa».

Η κοινωνική υπηρεσία θα αναλάβει τη διανομή των δώρων στα παιδιά και ο δήμος Χανίων πριμοδοτεί κάθε σάκο με το ποσό των 15 ευρώ .Το σύνολο των χρημάτων που θα συγκεντρωθεί θα διανεμηθεί στο ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη, στην ΕΛΕΠΑΠ , το ΚΗΦΑΜΕΑ και τον Σύλλογο Στήριξης Παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο Ορίζοντας. 

Tο μήνυμα μέσα από αυτή τη διάθεση προσφοράς, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων, κ. Γιαννακάκη είναι ότι «Χωρίς να χάνουμε το κέφι μας και παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε ,δεν ξεχνάμε ότι οι γιορτές είναι χαρά επειδή δίνεις δώρα και όχι επειδή παίρνεις.»

Όσοι επιθυμούν να γίνουν Άη Βασίληδες για παιδιά της πόλης και των προνοιακών δομών, παραλαμβάνοντας τον σάκο που καλούνται να γεμίσουν με παιχνίδια, ζαχαρωτά και ότι άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά σε ένα παιδί, θα έχουν παράλληλα την ευκαιρία να ξαναζήσουν μέσα από φωτογραφικά στιγμιότυπα μοναδικές στιγμές από τον θεσμό του Santa Run.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News