Χανιά: Εργαζόμενοι πλήρωσαν ξενοδοχείο για να κοιμηθεί άστεγος (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Εργαζόμενοι πλήρωσαν ξενοδοχείο για να κοιμηθεί άστεγος (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύμα ανθρωπιάς στα Χανιά, όπου μάλιστα ένας πολίτης αποφάσισε να παραχωρήσει ένα σπίτι για να μείνει ο άστεγος για τουλάχιστον τρεις μήνες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική πράξη από τους δυο εργαζόμενους στα Χανιά, οι οποίοι πλήρωσαν ξενοδοχείο για να κοιμηθεί άστεγος τις προηγούμενες ημέρες, όπου η το πέρασμα της κακοκαιρίας ήταν ιδιαίτερα έντονο στην Κρήτη.

Οι δυο εργαζόμενοι, ο Μπάμπης Τακτικάκης και ο Τάσος Αποστόλου, ανέφεραν πως προσπαθούν όποτε είναι εφικτό να βοηθούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με το να φάνε ή να πιούν κάτι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο άστεγος ζήτησε την βοήθεια τους την ημέρα της κακοκαιρίας όπου ένα κύμα τον σκέπασε στο παγκάκι που κοιμόταν και οι δυο φίλοι αποφάσισαν να μαζέψουν χρήματα για να τον βοηθήσουν.

Μάλιστα, το παράδειγμά τους συγκίνησε αρκετούς πολίτες των Χανίων, καθώς μια δημοσίευση στάθηκε αφορμή προκειμένου πολίτες να στείλουν ρούχα φαγητά ενώ το αποκορύφωμα είναι ένας πολίτης αποφάσισε να παραχωρήσει ένα σπίτι για να μείνει ο άστεγος για τουλάχιστον τρεις μήνες.

Πλέον προσπαθούν να βρουν εργασία στον κ. Σπύρο, ο οποίος σύμφωνα με τους δυο φίλους κοιμόνταν για χρόνια σε παγκάκια, προκειμένου να τον εντάξουν εκ νέου στην αγορά εργασίας και να τον κάνουν να σταθεί στα πόδια του.

Οι δυο εργαζόμενοι έκαναν αναφορά στο ζήτημα της οργάνωσης από πλευράς πολιτών, καθώς όπως λένε, «αν όλοι βάζαμε από 5 ευρώ, κανείς δεν θα έμενε άστεγος».

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News