Χανιά: Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «ξυπνούν» την αγορά

Κρήτη
Χανιά: Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «ξυπνούν» την αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προτρέποντας τον κόσμο να συμμετάσχει στα μουσικά δρώμενα φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Δώρα Κυριακάκη, μίλησαν για δράσεις που στόχο έχουν να φέρουν τον κόσμο στην αγορά

Με συναυλίες ντόπιων καλλιτεχνών σε εμπορικούς δρόμους των Χανίων, το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων επιχειρεί να ζεστάνει την «παγωμένη» αγορά και να τονώσει την ψυχολογία των καταναλωτών. Η αρχή έγινε την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου στην Παλαιόχωρα του δήμου Καντάνου-Σελίνου με συναυλία του Μάνου Μαλαξιανάκη, ενώ χθες το απόγευμα πλημμύρισαν από μουσικές και τραγούδα τρία κεντρικά σημεία της πόλης των Χανίων.

Στη συμβολή των οδών Μουσούρων και Τσουδερών, τον γιορτινό τόνο έδωσε ο Μάνος Μαλαξιανάκης με το συγκρότημά του, που ερμήνευσε γνωστά, αγαπημένα τραγούδια. Ο Σταύρος Λαμπρόπουλος με τη μουσική του παρέα διασκέδασε καταναλωτές και περαστικούς στην οδό Χάληδων, στην είσοδο της Δημοτικής Πινακοθήκης, ενώ οι “Freak Tones” έδωσαν αέρα 90s στη συμβολή των οδών Ανδρέα Παπανδρέου και Αρχοντάκη.

Προτρέποντας τον κόσμο να συμμετάσχει στα μουσικά δρώμενα φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, και η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Δώρα Κυριακάκη, μίλησαν για δράσεις που στόχο έχουν να φέρουν τον κόσμο στην αγορά, χωρίς να υπάρξει συγχρωτισμός. Η φιλοσοφία είναι «αγορές μετά μουσικής» και «νότες χαράς» σε μια περίοδο που όλοι το έχουν περισσότερο ανάγκη από ποτέ.

Οι επόμενες συναυλίες στο κέντρο της πόλης, που θα δοθούν ταυτόχρονα - σε διαφορετικά αυτή τη φορά σημεία - είναι προγραμματισμένες για την ερχόμενη Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου με τους ίδιους καλλιτέχνες, ενώ την Πέμπτη 30 του μήνα ο Σταύρος Λαμπρόπουλος θα βρεθεί στο Καστέλι Κισσάμου δίνοντας χριστουγεννιάτικο ρυθμό στην κίνηση της κωμόπολης.

Σε ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Χανίων τονίζεται πως «η δοκιμαζόμενη αγορά της περιφερειακής ενότητας δυστυχώς ούτε και τα φετινά Χριστούγεννα λειτουργεί σε ομαλές υγειονομικές και εμπορικές συνθήκες, εξαιτίας των συνεχιζόμενων επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με την υποστήριξη των Εμπορικών Συλλόγων Χανίων, Παλαιόχωρας και Κισσάμου, και τελούν υπό την αιγίδα των Δήμων Χανίων, Καντάνου Σελίνου και Κισσάμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News