Χανιά: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου

Κρήτη
Χανιά: Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάταιες παραμένουν και σήμερα Δευτέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 85χρονου, που αγνοείται από την περασμένη Πέμπτη

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του 85χρονου που αγνοείται και οι συγγενείς του εξακολουθούν να βιώνουν ώρες αγωνίας, ο οποίος εξαφανίστηκε την περασμένη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τη «Γραμμή Ζωής» και την υπηρεσία “Silver Alert”, πρόκειται για τον Γεώργιο Αποστολάκη, ηλικίας 85 ετών, ο οποίος εξαφανίστηκε από το σπίτι του, στο Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά, στις 16 Δεκεμβρίου. Ο αγνοούμενος έχει γαλάζια μάτια, ύψος 1,80 μέτρα και είναι αδύνατος.

Σημειώνεται ότι την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκό καπέλο, καρό καφέ σακάκι, καρό μπλε πουκάμισο, πουλόβερ γκρι με ρίγες και μαύρες γαλότσες.

«Η “Γραμμή Ζωής” ειδοποιήθηκε από τους οικείους του το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής 17 Δεκεμβρίου και, μετά τη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, ενεργοποίησε τον Κοινωνικό Συναγερμό “Silver Alert”, για την κινητοποίηση όλων για την ανεύρεσή του», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Οποιοσδήποτε γνωρίζει την παραμικρή πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει με την υπηρεσία “Silver Alert”, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Υπενθυμίζεται ότι ο 85χρονος, που πάσχει από Αλτσχάιμερ, έφυγε από το σπίτι του στις 11 το πρωί της Πέμπτης για την καθιερωμένη βόλτα του στα χωράφια της οικογένειας. Στις 2 το μεσημέρι, η σύζυγος και τα παιδιά του, βλέποντας πως δεν επέστρεφε, άρχισαν να ανησυχούν. Αρχικά έψαξαν μόνοι τους, μιας και τα σημεία που πιθανόν βρισκόταν ήταν συγκεκριμένα και ήταν σε κοντινή σχετικά απόσταση από τον τόπο κατοικίας του. Το απόγευμα, και ενώ ο ένας από τους γιους του είχε κάνει έρευνες ακόμη και με drone χωρίς αποτέλεσμα, ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Οι πρώτες έρευνες έγιναν νυχτερινές ώρες από το ΤΑΕ Χανίων, ενώ την επόμενη μέρα συνεχίστηκαν πιο εντατικά με τη συνδρομή ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του Α’ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων, που συμμετείχε με ένα πεζοπόρο τμήμα, του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και τμήματος της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News