Χανιά: Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του 85χρονου

Κρήτη
Χανιά: Κορυφώνεται η αγωνία για τον εντοπισμό του 85χρονου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκαρπες ήταν και σήμερα, Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου, οι έρευνες των αρμόδιων αρχών που αναζητούν τα ίχνη του 85χρονου από τα Χανιά

Κορυφώνεται η αγωνία για τον 85χρονο Γεώργιο Αποστολάκη, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στην περιοχή Κοντομαρί του Δήμου Πλατανιά στα Χανιά, την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου. 

Και οι σημερινές έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν η ΕΛΑΣ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ΕΜΑΚ Κρήτης, ο Ερυθρός Σταυρός, Εθελοντές και συγγενείς του 85χρονου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κάτω απο δύσκολες συνθήκες λόγω καιρού, ξεκίνησαν απο νωρίς το πρωί και σταμάτησαν όταν πια σκοτείνιασε. Ωστόσο, απέβησαν άκαρπες και θα συνεχιστούν αύριο.

Διαβάστε επίσης

Χανιά: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 85χρονου – Τι αναφέρει ο γιος του

Όμως ο φόβος των δικών του ανθρώπων μεγαλώνει... Ο Γεώργιος Αποστολάκης είναι 85 ετών, έχει γαλάζια μάτια, ύψος 1,80μ. και είναι αδύνατος. Πάσχει από Alzheimer και η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε, φορούσε λευκό καπέλο, καρό καφέ σακάκι, καρό μπλε πουκάμισο, πουλόβερ γκρι με  ρίγες και μαύρες γαλότσες. 

«Χτενίζουν» την περιοχή Αστυνομία και Πυροσβεστική

Ο 85χρονος Γιώργος Αποστολάκης από το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά έφυγε από το σπίτι του στις έντεκα το πρωί της Πέμπτης για την καθιερωμένη βόλτα του στα χωράφια της οικογένειας.

Στις δύο το μεσημέρι η σύζυγος και τα παιδιά του, βλέποντας πως δεν επέστρεφε, άρχισαν να ανησυχούν. 

Αρχικά έψαξαν μόνοι τους μιας και τα σημεία που πιθανόν βρισκόταν ήταν συγκεκριμένα και ήταν σε κοντινή σχετικά απόσταση από τον τόπο κατοικίας του. Το απόγευμα και ενώ ο ένας από τους γιούς του είχε κάνει έρευνες ακόμη και με drone χωρίς αποτέλεσμα , ειδοποίησαν την αστυνομία. 

Οι πρώτες έρευνες έγιναν νυχτερινές ώρες από το Τ.Α.Ε. Χανίων ενώ το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν πιο εντατικά με τη συνδρομή ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων που συμμετείχε με ένα πεζοπόρο τμήμα , του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και τμήματος της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο. 

Τα συνεργεία χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή από το Κοντομαρί ως το Ξηροκάμπι και τα γύρω χωριά διεξάγοντας έρευνες ακόμη και μέσα σε καλλιέργειες. Ταυτόχρονα ,ίχνη του ηλικιωμένου αναζητούν η οικογένεια του και κάτοικοι του χωριού.

Ο γιος του ανέφερε στη «ΝΚ» πως ο ηλικιωμένος πάσχει από Αλτσχάιμερ, αλλά δεν αντιμετωπίζει κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Έφυγε από το σπίτι για τη βόλτα που καθημερινά συνήθιζε να κάνει. Ήταν καλά ντυμένος για να προστατευτεί από το κρύο, φορούσε τζιν παντελόνι, μπουφάν και καπέλο. Ο ίδιος τόνισε πως του άρεσε να επισκέπτεται τα μέρη στα οποία πήγαινε και στα χρόνια που ήταν ακόμα υγιής, όταν εργαζόταν ως αγροφύλακας. «Ξέραμε τα σημεία που ψάχναμε. Ήταν σταθερά τα σημεία που πήγαινε κάθε μέρα», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι κανένας από τους κατοίκους του χωριού δεν έχει δει τον ηλικιωμένο από το πρωί της Πέμπτης, και ως αργά χθες Παρασκευή η αγωνία της οικογένειάς του είχε βρεθεί στο «κόκκινο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News