Διγαλάκης: Προτεραιότητά μας η νέα γενιά και οι νέες επενδύσεις

Κρήτη
Διγαλάκης: Προτεραιότητά μας η νέα γενιά και οι νέες επενδύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επενδύουμε στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες, στους νέους αγρότες, φέρνουμε κοντά την έρευνα και την καινοτομία με την οικονομία και την παραγωγή» ανέφερε ο Βασίλης Διγαλάκης

Το στίγμα της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η οποία βασίζεται σε μειώσεις φόρων, προώθηση μεταρρυθμίσεων, αύξηση των επενδύσεων και μείωση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, ανέπτυξε κατά την ομιλία του στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2022, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης.

Ξεκινώντας την τοποθέτησή του, σχολίασε τον ξαφνικό έρωτα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον κ. Τσιόδρα, λέγοντας έκαστος εφ’ ω ετάχθη, και προέτρεψε να μη διαστρεβλώνονται αυτά που λένε οι επιστήμονες και να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που η αντιπολίτευση εργαλειοποιεί την πανδημία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση και την επιτυχή προσπάθεια της Κυβέρνησης της ΝΔ όταν η χώρα, μετά τη μακρόχρονη και βαθιά οικονομική κρίση, βρέθηκε αντιμέτωπη και με τη μεγαλύτερη πανδημία των τελευταίων εκατό ετών. Εκεί, όπως είπε, ευρισκόμενοι κάτω από το νερό, δώσαμε οξυγόνο στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και στους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας ένα σύνθετο αλλά και εκτεταμένο πρόγραμμα στήριξης, ύψους 43,3 δισ. ευρώ για την τριετία 2020-2022. Φροντίσαμε, όπως είπε, όταν βρεθήκαμε ξανά στην επιφάνεια, το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων να είναι σε θέση να λειτουργήσουν κανονικά και να υπάρξει ταχεία και δυναμική ανάκαμψη.

Ο κ. Διγαλάκης τόνισε ότι η πολιτική της ΝΔ είναι αυτή που κράτησε ζωντανή την οικονομία και αποφεύχθηκε μια νέα οικονομική καταστροφή εάν είχε ακολουθηθεί η προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για ένα αλόγιστο και γρήγορο ξόδεμα των διαθεσίμων με μέτρα επιδοματικού χαρακτήρα, όπως άλλωστε είχε πράξει και πριν τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Επισήμανε ότι ήταν συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να επανέλθει στο προσκήνιο η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας, και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Σχολίασε ότι συνειδητά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη συρρίκνωση και την αφαίμαξη της μεσαίας τάξης, όσο και αν προσπαθεί ο κ. Τσίπρας να πείσει ότι αναγκάστηκε, υπενθυμίζοντας τα λεγόμενα του τότε Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018. Στη συνέχεια υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, γι’ αυτό και πιστεύουμε στην προσέλκυση νέων επενδύσεων σε κλάδους αιχμής όπως τα φάρμακα, η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες, σημειώνοντας ότι οι επενδύσεις δεν έρχονται τυχαία, ως μάννα εξ ουρανού, αλλά με σκληρή δουλειά και προσήλωση στην αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική ενδυνάμωση της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Διγαλάκης: «Επενδύουμε στους νέους ανθρώπους, στους νέους επιστήμονες, στους νέους αγρότες, φέρνουμε κοντά την έρευνα και την καινοτομία με την οικονομία και την παραγωγή, και πλέον η λέξη επιχειρηματικότητα δεν είναι ταμπού στα πανεπιστήμια».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε: «Με τον προϋπολογισμό του 2022, επιλέγουμε για άλλη μια φορά την αλήθεια και όχι τον λαϊκισμό. Επιλέγουμε το μακροπρόθεσμο όφελος για όλους και όχι το βραχυπρόθεσμο μικροκομματικό όφελος για τους λίγους. Επιλέγουμε να οικοδομήσουμε μια σταθερή και βιώσιμη οικονομία, όχι μια κρατικοδίαιτη ισχνή ανάπτυξη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News