Χανιά: Αγωνία για τον 85χρονο που αγνοείται – «Χτενίζουν» την περιοχή Αστυνομία και Πυροσβεστική

Κρήτη
Χανιά: Αγωνία για τον 85χρονο που αγνοείται – «Χτενίζουν» την περιοχή Αστυνομία και Πυροσβεστική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 85χρονος Γιώργος Αποστολάκης από το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά έφυγε από το σπίτι του στις έντεκα το πρωί της Πέμπτης για την καθιερωμένη βόλτα του στα χωράφια της οικογένειας

Εντείνεται η αγωνία για τον ηλικιωμένο από το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά που αγνοείται από το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου.

Ο 85χρονος Γιώργος Αποστολάκης από το Κοντομαρί του δήμου Πλατανιά έφυγε από το σπίτι του στις έντεκα το πρωί της Πέμπτης για την καθιερωμένη βόλτα του στα χωράφια της οικογένειας. Στις δύο το μεσημέρι η σύζυγος και τα παιδιά του, βλέποντας πως δεν επέστρεφε, άρχισαν να ανησυχούν.

Αρχικά έψαξαν μόνοι τους μιας και τα σημεία που πιθανόν βρισκόταν ήταν συγκεκριμένα και ήταν σε κοντινή σχετικά απόσταση από τον τόπο κατοικίας του. Το απόγευμα και ενώ ο ένας από τους γιούς του είχε κάνει έρευνες ακόμη και με drone χωρίς αποτέλεσμα , ειδοποίησαν την αστυνομία.

Οι πρώτες έρευνες έγιναν νυχτερινές ώρες από το Τ.Α.Ε. Χανίων ενώ το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν πιο εντατικά με τη συνδρομή ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων που συμμετείχε με ένα πεζοπόρο τμήμα , του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και τμήματος της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο.

Τα συνεργεία χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή από το Κοντομαρί ως το Ξηροκάμπι και τα γύρω χωριά διεξάγοντας έρευνες ακόμη και μέσα σε καλλιέργειες. Ταυτόχρονα ,ίχνη του ηλικιωμένου αναζητούν η οικογένεια του και κάτοικοι του χωριού.

Ο γιος του, ανέφερε πως «ο ηλικιωμένος πάσχει από αλτσχάιμερ, αλλά δεν αντιμετωπίζει κάποιο παθολογικό πρόβλημα. Έφυγε από το σπίτι για την βόλτα που καθημερινά συνήθιζε να κάνει . Ήταν καλά ντυμένος για να προστατευθεί από το κρύο, φορούσε τζίν παντελόνι, μπουφάν και καπέλο». Ο ίδιος τόνισε πως του άρεσε να επισκέπτεται τα μέρη στα οποία πήγαινε και στα χρόνια που ήταν ακόμα υγιής ,όταν εργαζόταν ως αγροφύλακας. «Ξέραμε τα σημεία που ψάχναμε. Ήταν σταθερά τα σημεία που πήγαινε κάθε μέρα» πρόσθεσε.

Ήδη ο 85χρονος έχει περάσει μια νύχτα στην ύπαιθρο με άσχημες καιρικές συνθήκες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Κανένας από τους κατοίκους του χωριού δεν έχει δει τον ηλικιωμένο από το πρωί της Πέμπτης και  η αγωνία της οικογένειας του είχε βρεθεί στο κόκκινο. «Προβλήματα υγείας δεν έχει ο άνθρωπος. Έχει πρόβλημα στο μυαλό. Το χειρότερο απ όλα , χειρότερο κι απ το θάνατο, είναι να μη σ αναγνωρίζει ο δικός σου άνθρωπος . Δεν αναγνωρίζει κανένα» είπε μέσα στη θλίψη του ο γιος του 85χρονου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News