Μητρόπολη Χανίων: Τουλάχιστον 200 κιλά λάδι χύθηκαν στην πλατεία – Αναζητείται ο δράστης

Κρήτη
Μητρόπολη Χανίων: Τουλάχιστον 200 κιλά λάδι χύθηκαν στην πλατεία – Αναζητείται ο δράστης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 200 κιλά λάδι χύθηκαν από υδρορροή οικοδομής στην πλατεία του μητροπολικού ναού έξω στη Μητρόπολη Χανίων - Κλειστή η πλατεία, καθώς υπάρχει κίνδυνος για πεζούς και οχήματα

Σε πίστα πατινάζ, με κίνδυνο σοβαρών ατυχημάτων για πεζούς και οχήματα, μετατράπηκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης 15 Δεκεμβρίου η πλατεία της Μητρόπολης στα Χανιά. Τουλάχιστον 200 κιλά λάδι χύθηκαν, πιθανότατα από ταράτσα, κινητοποιώντας τα συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΔΙΣΑ, που εργάζονταν επί ώρες ακόμα και χθες Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, για να καθαριστεί το πλακόστρωτο, ενώ η πλατεία της Μητρόπολης παρέμεινε κλειστή.

Ατύχημα ή κακόγουστη φάρσα, η διαρροή λαδιών από την υδρορροή οικοδομής κατά τύχη δεν οδήγησε σε δυσάρεστα απρόοπτα. Δύο βαρέλια χωρητικότητας 150 κιλών έκαστο βρέθηκαν στο στενό πλησίον των γραφείων της Μητρόπολης. «Είναι από αυτά που δε συμβαίνουν, αλλά όταν συμβούν πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε. Είναι από αυτά τα έκτακτα που μας φέρνουν σε δύσκολη θέση», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Χανίων κ. Μιχάλης Τσουπάκης, οποίος από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, βρισκόταν στο σημείο επιβλέποντας τις εργασίες για τον καθαρισμό της πλατείας και κυρίως για την αποκατάσταση της ασφαλούς διέλευσης πεζών και οχημάτων.

Δήμος και ΔΕΔΙΣΑ κινητοποιήθηκαν άμεσα κι έτσι τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Ειδοποιήθηκαν ταυτόχρονα η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, που απέκλεισαν την περιοχή, καθώς εξαιτίας της βροχής τα λάδια απλώθηκαν περιμετρικά του μητροπολιτικού ναού. Με ειδικές κορδέλες η πλατεία αποκλείστηκε, ενώ υπάλληλος της ΔΕΔΙΣΑ ενημέρωνε τους διερχόμενους από την οδό Χάληδων ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος.

Ο κ. Άρης Φουντουλάκης, υπάλληλος της Διαδημοτικής Επιχείρησης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Χανίων, ανέφερε στη «ΝΚ» ότι η υπηρεσία ειδοποιήθηκε αργά τη νύχτα της Τετάρτης και επιτόπου έσπευσε συνεργείο, το οποίο αρχικά ενημέρωνε τον κόσμο. «Ήταν πάρα πολύ επικίνδυνα, γλιστρούσε υπερβολικά. Καταλαβαίνετε, οι ηλικιωμένοι άμα πέσουν δύσκολα θα σηκωθούνε», τόνισε, ενώ εξήγησε ότι ακόμη και ο καθαρισμός ήταν δύσκολη υπόθεση, με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές. Από τους ανθρώπους του Δήμου και της ΔΕΔΙΣΑ εκφράστηκε η σκέψη να απλωθεί πριονίδι στην πλατεία, όμως απορρίφθηκε καθώς η έκταση είναι πολύ μεγάλη για να εφαρμοστεί ως λύση.

Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου είναι το σκηνικό να επαναληφθεί. Κι αυτό γιατί δεν έχει εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης της οικοδομής από την ταράτσα της οποίας έγινε η διαρροή λαδιού και σε μια πιθανή βροχή τα συνεργεία θα έρθουν αντιμέτωπα με το ίδιο... έργο.

Σημειώνεται πάντως ότι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. και αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Μιχάλης Τσουπάκης, έχουν κινηθεί όλες οι νομικές διαδικασίες για να αποδοθεί πρόστιμο στον υπεύθυνο, ο οποίος έχει εντοπιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News