Χανιά: Καρέ - Καρέ η διάρρηξη σε κατάστημα δερμάτινων ειδών στην Παλιά Πόλη (βίντεο)

Χανιά
Χανιά: Καρέ - Καρέ η διάρρηξη σε κατάστημα δερμάτινων ειδών στην Παλιά Πόλη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπήκε σαν κύριος και έφυγε ανενόχλητος παίρνοντας ένα μπουφάν

Μπήκε ανενόχλητος σε κατάστημα δερματίνων ειδών στην οδό Σκρύδλοφ στην παλιά πόλη των Χανίων, σπάζοντας τη τζαμαρία της εισόδου κι έφυγε σαν κύριος, με τη λεία του για κακή του τύχη, να περιορίζεται σε ένα δερμάτινο μπουφάν και σε διάφορα είδη μικρής αξίας. Ο λόγος για τον δράστη της διάρρηξης που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στα Στιβανάδικα.

Τις κινήσεις του κατέγραψε καρέ καρέ το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος. Ο νεαρός άνδρας εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι και την ερημιά, κινήθηκε με σχετική ευκολία και μάλιστα όπως φάνηκε, χτύπησε δύο φορές, την πρώτη για να σπάσει το τζάμι της πόρτας εισόδου και τη δεύτερη για να διαρρήξει την επιχείρηση. Ήταν ξημερώματα, λίγο μετά τις τρείς. Ένας νεαρός άνδρας φορώντας μάσκα και καπέλο, ώστε να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά του, πλησίασε ένα από τα δεκάδες καταστήματα της οδού Σκρύδλοφ.  Με ένα βαρύ αντικείμενο έσπασε τη τζαμαρία.

Οι κινήσεις του ήταν προσεκτικές αλλά αργές. Στις τρεις και δέκα επιχείρησε να μπει στο κατάστημα αλλά για κάποιο λόγο – ενδεχομένως επειδή δεν είχε μαζί του φακό - απομακρύνθηκε. Δέκα λεπτά μετά τις τέσσερις επέστρεψε, αυτή τη φορά κρατώντας φακό. Η κάμερα ασφαλείας εντός του καταστήματος τον κατέγραψε να  κατευθύνεται προς το ταμείο ψάχνοντας προφανώς για χρήματα.

Αφού δεν βρήκε, συνέχισε ανενόχλητα να κινείται στο κατάστημα χρησιμοποιώντας παράλληλα το φακό του κινητού του. Τελικά πήρε ένα μπουφάν και κάποια άλλα αντικείμενα μικρής αξίας και διέφυγε με κατεύθυνση τα στενά πίσω από τη Μητρόπολη.

https://www.youtube.com/watch?v=3tt_4NKk6cY?enablejsapi=1&rel=0&autohide=1&showinfo=0&controls=1&disablekb=1&wmode=transparent&modestbranding=1&html5=1&autohide=1

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ανάρτησε χθες στην προσωπική του σελίδα στο facebook το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας ζητώντας από όποιον γνωρίζει πληροφορίες να επικοινωνήσει μαζί του. Η λεία του δράστη, όπως αναφέρει και ο ίδιος ήταν μικρή. «Αυτό είναι ένα σπάνιο περιστατικό .Στα χρόνια τα δικά μου δεν είχε τύχει να γίνει διάρρηξη πέρα από κάποια κρούσματα σε χρυσοχοΐα που έχω ακούσει στο παρελθόν» είπε στη Ν.Κ. καταστηματάρχης της περιοχής ο οποίος υπογράμμισε πως είναι ανάγκη ο κάθε ένας από τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην οδό Σκρύδλοφ ,να λάβει τα μέτρα του για να προστατεύσει το εμπόρευμα του.

Μετρημένοι στα δάχτυλα εξάλλου είναι οι επιχειρηματίες της Σκρύδλοφ που έχουν ακόμη ανοιχτά τα καταστήματα τους. Τα γνωστά στους Χανιώτες Στιβανάδικα – που πήραν το όνομα τους από τους τεχνίτες που έφτιαχναν τα περίφημα κρητικά στιβάνια - είναι έρημα τους χειμερινούς μήνες ωστόσο τα καταστήματα στην πλειονότητα τους προστατεύονται με σιδερένια ρολά. Στην περίπτωση του καταστήματος δερματίνων ειδών που έγινε στόχος διαρρήκτη, δεν υπήρχε προστατευτικό ρόλο κι έτσι ο δράστης παραβίασε με άνεση την κεντρική είσοδο.

100%

Όπως υπογραμμίζουν οι λιγοστοί ιδιοκτήτες καταστημάτων  της περιοχής, «το χειμώνα ο δρόμος είναι σκοτεινός και έρημος. Κατά μήκος του δρόμου ανάβει μόνο μία λάμπα και καμιά φορά, ούτε και αυτή. Φοβάσαι ακόμα και να περάσεις».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News