Κορωνοϊός: Βρέφος 40 ημερών και αγόρι 12,5 ετών νοσηλεύονται στα Χανιά

Κρήτη
Κορωνοϊός: Βρέφος 40 ημερών και αγόρι 12,5 ετών νοσηλεύονται στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε θαλάμους Covid της παιδιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Χανίων, νοσηλεύονται συνοδεία των γονέων τους δύο παιδιά, ένα βρέφος 40 ημερών κι ένα αγόρι 12,5 ετών

Με κορωνοϊό νοσηλεύονται από χθες, Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, στο νοσοκομείο Χανίων ένα βρέφος μόλις σαράντα ημερών και ένα αγόρι 12,5 ετών με την κατάσταση της υγείας τους να είναι υπό παρακολούθηση.

Μετά τη διάγνωση τους, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή τους στο νοσηλευτικό ίδρυμα που αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει άλλα 27 περιστατικά covid και είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή να εφαρμόσει το Plan B που προβλέπει λειτουργία 36 επιπλέον κλινών, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που νοσηλεύονται βρέφη με κορωνοϊό στα Χανιά

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, στο γενικό νοσοκομείο Χανίων και συγκεκριμένα στους θαλάμους Covid της παιδιατρικής κλινικής νοσηλεύονται συνοδεία των γονέων τους δύο παιδιά, ένα βρέφος 40 ημερών κι ένα αγόρι 12,5 ετών. Επειδή είχαν συμπτώματα κρίθηκε απαραίτητη η παρακολούθηση τους από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου μας. 

Οι γιατροί της παιδιατρικής κλινικής παρακολουθούν την εξέλιξη της υγείας των δύο παιδιών, χωρίς να αποκλείεται η διακομιδή του βρέφους στο ΠΑΓΝΗ.

Στις κλινικές covid του νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύονται 27 ασθενείς την ώρα που οι διαθέσιμες κλίνες ανέρχονται σε 36 ενώ τρεις ασθενείς έχουν εισαχθεί στη ΜΕΘ Covid . Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Αυγούστου είχε καταγραφεί ρεκόρ νοσηλειών για τα Χανιά με καλυμμένες και τις 72 κλίνες τότε, ενώ σε λειτουργία είχε τεθεί και δεύτερη ΜΕΘ με τις νοσηλείες εκεί να φτάνουν τις 11. 

«Είναι σταθερά διαχειρίσιμη όπως έχω πει η κατάσταση. Οι διαθέσιμες κλίνες είναι 36. Ο μηχανισμός είναι έτοιμος. Εντός λίγων ωρών μπορούμε να αναπτύξουμε άλλες 36 κλίνες», τόνισε στη ΚΡΗΤΗ TV ο Γιώργος Μπέας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων τις προσεχείς ημέρες αρχίζουν οι εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών, κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί. 

«Καλούμε τους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους κάτι το οποίο είναι απόλυτα ασφαλές και είναι και το απόλυτο όπλο κατά της πανδημίας», τόνισε.

Τέλος, με ανοδικούς ρυθμούς συνεχίζονται και οι εμβολιασμοί των ενηλίκων στα Χανιά. Στην περιφερειακή ενότητα έχουν αυτή τη στιγμή εμβολιαστεί 243.431 πολίτες. 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News