Χανιά

Χανιά: Σήμερα η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Με το σύνθημα #xmasChania θα γίνει σήμερα η φωτοδότηση του νέου χριστουγεννιάτικου δέντρου της πόλης των Χανίων

Η φωτοδότηση του νέου Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία δίπλα από το Γιαλί Τζαμί θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Πέμπτη 09 Δεκεμβρίου 2021, στις 20.00, δίνοντας το σύνθημα για την επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων, που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων. 

Με βασικό σύνθημα το #xmasChania, καλούνται όλοι οι συνδημότες και οι επισκέπτες του Δήμου μας στο Ενετικό Λιμάνι, ώστε να συμμετάσχουν στη γιορτινή εκδήλωση, που θα συνοδεύεται με μελωδίες από τις χορωδίες της Φιλαρμονικής και της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Χανίων.

Μάλιστα, τους παρευρισκόμενους θα διασκεδάσει το συγκρότημα των “Freaktones”, ενώ το χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα κάνει το εορταστικό του ντεμπούτο, χαρίζοντας όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους, περιμετρικά του Ενετικού Λιμανιού.

Σήμερα θα φωταγωγηθεί και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενώ παράλληλα θα φωτιστούν όλα τα νέα σημεία στην πόλη και ιδιαίτερα στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Πήγε παραλία ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος

Με την προοπτική ότι η Δημοτική Αγορά Χανίων θα έκλεινε στα μέσα του μήνα, προκειμένου να αρχίσει το περίφημο έργο της αποκατάστασής της, ο Δήμος μετέφερε φέτος το επίκεντρο του χριστουγεννιάτικου στολισμού αλλά και των εκδηλώσεων στο παραλιακό τμήμα της πόλης. Το ενετικό λιμάνι, η πλατεία Κατεχάκη και η πλατεία πίσω από το Γυαλί Τζαμί, όπου μάλιστα τοποθετήθηκε καινούργιο δέντρο που ήρθε κατά παραγγελία από τη Γαλλία, θα έχουν αυτές τις γιορτές την τιμητική τους.

Ένας ακόμη λόγος αυτής της επιλογής είναι πως τα στελέχη της δημοτικής Αρχής και όλες οι υπηρεσίες εργάστηκαν για να αναδειχτεί με τον καλύτερο τρόπο το μοναδικό ενετικό λιμάνι και να προσελκύσει επισκέπτες απ’ όλη την Κρήτη.

Το φωτισμένο λιμάνι, παρά τις όποιες γκρίνιες για τον “φτωχότερο” στολισμό του κέντρου, είναι αναμφισβήτητα μαγικό. Το αν κερδηθεί το στοίχημα για τον Δήμο θα φανεί στον απολογισμό.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια