Δημοτική Πινακοθήκη - Χανιά: Σχολεία από όλη την Κρήτη ξεναγήθηκαν στην συλλογή Κρασάκη (βίντεο)

Κρήτη
Δημοτική Πινακοθήκη - Χανιά: Σχολεία από όλη την Κρήτη ξεναγήθηκαν στην συλλογή Κρασάκη (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι μαθητές από την διαδραστική ξενάγηση στην πολύτιμη συλλογή

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνουν σχολεία από ολόκληρη την Κρήτη, ώστε να επισκεφθούν την δημοτική Πινακοθήκη Χανίων και να δουν από κοντά τα μοναδικά έργα τέχνης της συλλογής του Μιχάλη και της Τίνας Κρασάκη.

Η προσέλευση μαθητών στην έκθεση με τίτλο «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση- Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη», είναι ενθουσιώδης, μιας και για πρώτη φορά εκτίθενται, σε εικαστικό χώρο της περιφέρειας, έργα τέτοιας ακτινοβολίας.

Σπάνια δημιουργήματα των κορυφαίων ζωγράφων, Γύζη, Ράλλη, Λύτρα, Βρυζάκη και Αϊβαζόφσκι, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν οι νεαροί μαθητές, με μια επίσκεψη στην δημοτική Πινακοθήκη της πόλης.

Η Διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων, Αθηνά Γιαννουλάκη, δήλωσε αναφορικά με την έκθεση:

«Μιλάμε για ακαδημαϊκή ζωγραφική, ελληνική ζωγραφική και όχι μόνο, ζωγραφική που δεν έχουν δει τα παιδιά της περιφέρειας. Η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ μεγάλη, ο ενθουσιασμός επίσης και πάντα τα παιδιά όταν αναφέρεσαι στην τέχνη και την επικοινωνείς μαζί τους δεν έχουν παρά να ενθουσιαστούν.»

Η Αθηνά Γιαννουλάκη, μουσειοπαιδαγωγός και διευθύντρια της Δημοτικής Πινακοθήκης, καλεί τους μαθητές μέσα από τη διάδραση, να ερμηνεύσουν με τη δική τους ματιά τα σπουδαία έργα ζωγραφικής.

Αναφορικά με τα σπάνια εκθέματα, τα 167 προέρχονται από τα συνολικά 1.500 αντικείμενα της Συλλογής της Τίνας και του Μιχάλη Κρασάκη, η οποία έχει την έδρα της στην Κολωνία της Γερμανίας και για πρώτη φορά παρουσιάζεται δημοσίως. 

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαρτίου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης να γνωρίσει έναν πραγματικό καλλιτεχνικό θησαυρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News