Κρήτη: Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί - Ανοιχτά και τις Κυριακές τα εμβολιαστικά στα Χανιά (βίντεο)

Κρήτη
Κρήτη: Αυξήθηκαν οι εμβολιασμοί - Ανοιχτά και τις Κυριακές τα εμβολιαστικά στα Χανιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτά θα παραμείνουν και τις Κυριακές τα εμβολιαστικά της ΤΟΜΥ στα Χανιά και του Γενικού Νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» - Έκλεισε τμήμα σχολείου στα Χανιά, λόγω Covid – Περαιτέρω αύξηση των εμβολιασμών στην Κρήτη

Στους 400 φτάνουν πλέον καθημερινά οι εμβολιασμοί μόνο στις τέσσερις εμβολιαστικές γραμμές του Νοσοκομείου Χανίων, ενώ στο εμβολιαστικό κέντρο της 1ης και 2ης Τοπικής Μονάδες Υγείας, τουλάχιστον 300 πολίτες εμβολιάζονται ανά ημέρα. Αν συνυπολογιστούν τα περιφερειακά εμβολιαστικά κέντρα και αυτό του Ναυτικού νοσοκομείου Κρήτης στη Σούδα, η αύξηση των τελευταίων ημερών είναι θεαματική.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργο Μπέα, «την 1η Νοεμβρίου εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson μόλις οκτώ πολίτες. Την περασμένη Τετάρτη, εμβολιάστηκαν ενενήντα έξι, δηλαδή δώδεκα φορές περισσότεροι. Στις 23 Οκτωβρίου εμβολιάστηκαν μόλις εβδομήντα οκτώ με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ προχθές ο αριθμός τους έφτασε τους διακόσιους ογδόντα».

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην 1η και 2η Τοπική Μονάδα Υγείας που λειτουργεί μέσα στην πόλη, συστεγαζόμενη με το 2ο Κέντρο Υγείας Χανίων. Ο γιατρός, επόπτης της Κινητής Μονάδας Υγείας του ΕΟΔΥ στα Χανιά κ. Στέφανος Ντουκάκης είπε στη Ν.Κ. ότι τόσο ο Νοέμβριος όσο και οι πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου δείχνουν το αυξημένο ενδιαφέρον του κόσμου να εμβολιαστεί. «Από εκατόν είκοσι εμβόλια καθημερινά, έχουμε φτάσει τα τριακόσια και είναι και όλες οι επόμενες μέρες έτσι φορτωμένες» σημείωσε ο κ. Ντουκάκης.

Διαβάστε επίσης

⇒ Μητσοτάκης – Κορωνοϊός: 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς σε τρεις μέρες 

Χαρακτηριστική της αυξητικής τάσης και της ροής των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα είναι η απόφαση για συνέχιση των εμβολιασμών τουλάχιστον για το μήνα Δεκέμβριο, ακόμη και τις Κυριακές. Τόσο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος» των Χανίων όσο και στις ΤΟΜΥ, έχουν κλειστεί ραντεβού όλες τις Κυριακές σε πλήρες ωράριο καθώς και τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Όπως υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπέας «ήδη υπήρχε αυτή η τάση. Έχει καταγραφεί στο γενικό νοσοκομείο από το Νοέμβριο. Απλά τώρα βλέπουμε ότι αυξάνουν οι πρώτες δόσεις. Μέχρι τώρα υπερτερούσαν οι τρίτες».

Την ίδια στιγμή σε δεκάδες ανέρχονται καθημερινά οι νέες μολύνσεις κορωνοϊού σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τμήμα δημοτικού σχολείου στο Ακρωτήρι έκλεισε μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε τα μισά του συνόλου των μαθητών της τάξης.

«Σίγουρα υπάρχει μια κινητικότητα αυτή τη στιγμή στα σχολεία με την έννοια ότι υπάρχει μια διασπορά. Εμείς ιχνηλατούμε συνεχώς και στο δημαρχείο και εδώ στο Κέντρο Υγείας όπου λαμβάνουμε τεστ. Παρακολουθούμε την κατάσταση και πιστεύω να την ελέγξουμε» δήλωσε ο επόπτης των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ κ. Στέφανος Ντουκάκης.

Το τελευταίο 24ωρο θετικοί στον ιό διαγνώστηκαν 11 μαθητές και ένας εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News