Χανιά: Αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών

Χανιά
Χανιά: Αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο για τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια και συλλογική ζωή, τονίστηκε η ανάγκη προώθησης της ισότητας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας

Δεκάδες περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης γυναικών φτάνουν στο γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων, επιβεβαιώνοντας μια πραγματικότητα που αν μεταφραζόταν απόλυτα σε αριθμούς εκτιμάται πως θα ήταν ακόμα πιο θλιβερή. Στην ημερίδα της περιφέρειας Κρήτης στο Πνευματικό Κέντρο για τη συμμετοχή των γυναικών στη δημόσια και συλλογική ζωή, τονίστηκε η ανάγκη προώθησης της ισότητας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας με τις ομιλήτριες να στέκονται με προβληματισμό στα φαινόμενα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Σταυρούλα Μαρακάκη τόνισε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης μέσα από ένα δεκαπενθήμερο δράσεων θέλησε να δώσει ένα στίγμα και να ενώσει τη φωνή της με φωνές σε όλο τον πλανήτη που λένε: τέλος. Όχι άλλη βία. Είμαστε εδώ ενωμένες και δυνατές».

Αίσθηση αλλά όχι έκπληξη προκάλεσαν οι αναφορές της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Χανίων κ. Ελένης Ζερβουδάκη σύμφωνα με τις οποίες παρατηρείται αύξηση των περιστατικών βίας με θύματα γυναίκες. «Η βία πραγματικά υπάρχει. Εμείς στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής το ζούμε καθημερινά με εισαγγελικές εντολές για γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί είτε από τους συντρόφους είτε από τους συζύγους . Η τάση είναι αυξητική και έρχεται από όλα τα κοινωνικά επίπεδα. Είναι θλιβερό» υπογράμμισε η κ. Ζερβουδάκη. 

Αυτή η τάση αποτυπώνεται και στον ξενώνα κακοποιημένων γυναικών που λειτουργεί στα Χανιά, όπου βρίσκουν στέγη, ασφάλεια, ψυχολογική και οικονομική στήριξη αλλά και καθοδήγηση, δεκάδες γυναίκες – συχνά με τα παιδιά τους- που κατάφεραν  να ξεφύγουν από βίαιους συζύγους.

«Είναι λυπηρό εν έτη 2021 να βλέπουμε καταστάσεις βίας απέναντι στο γυναικείο φύλο, την εποχή που μιλάμε για πολιτισμική αναβάθμιση ,για οικονομική ευμάρεια και για εκπαιδευτική ανέλιξη» σημείωσε η κ. Ζερβουδάκη.

Η βία κατά των γυναικών κυριάρχησε στις τοποθετήσεις στην ημερίδα της Περιφέρειας Κρήτης για τη συμμετοχή του γυναικείου φύλου στη δημόσια και συλλογική ζωή. Η κ. Σοφία Μαλανδράκη Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης εντεταλμένη σε θέματα υγείας, παιδείας και πολιτισμού είπε μεταξύ άλλων ότι «η ανισότητα των γυναικών υφίσταται. Υπάρχει νομοθεσία αλλά δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε προς το καλύτερο». Η χθεσινή δράση πραγματοποιήθηκε από την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας στο πλαίσιο του προγράμματος ισότητας των φύλων στην Περιφέρεια Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News