Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στο πρώην ΠΙΚΠΑ - Τι αναφέρουν μαρτυρίες (εικόνες, βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: Υπό έλεγχο η φωτιά στο πρώην ΠΙΚΠΑ - Τι αναφέρουν μαρτυρίες (εικόνες, βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φωτιά κατέκαψε τμήμα στο εσωτερικό του κτηρίου, ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την περαιτέρω εξάπλωση της

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου 27 Νοεμβρίου, στο κέντρο των Χανίων όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του πρώην ΠΙΚΠΑ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας , τρία οχήματα της οποίας με επτά άνδρες,  έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά. 

Αρχικά επικράτησε αναστάτωση καθώς το κτήριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο , μια ανάσα από το πάρκιγκ της Ρεγγίνας και από το πάρκο Άλκηστης Αγοραστάκη.

Η φωτιά κατέκαψε τμήμα στο εσωτερικό του κτηρίου, ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την περαιτέρω εξάπλωση της. 

Μαρτυρίες κάνουν λόγω για εμπρησμό. 

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019 το κτήριο αυτό ,στέγαζε το Ιατροκοινωνικό Κέντρο παρέχοντας μαθήματα γονεϊκότητας σε έγκυες ασφαλισμένες. Σαν ΠΙΚΠΑ μετράει πάνω από 80 χρόνια ζωής, καθώς αποτελεί δωρεά Καναδών στο ελληνικό κράτος μετά τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, για την ανακούφιση του πληθυσμού.

Το «Πατριωτικό Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Αντίληψης» λειτουργούσε εκεί ως πολυκλινική για πάρα πολλά χρόνια μέχρι την κατάργησή του το 2003 και την υπαγωγή του στην 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News