Χανιά

Δημοτικό σχολείο Παλαιόχωρας: Χωρίς παράλληλη στήριξη για δεύτερη χρονιά – Τι ζητάνε οι γονείς

Η απουσία παράλληλης στήριξης στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, συνεπάγεται για τους γονείς καθημερινές μετακινήσεις στα Χανιά και δυσβάσταχτο κόστος

  • Χωρίς παράλληλη στήριξη για δεύτερη συνεχή χρονιά οι μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες
  • Οι γονείς αναγκάζονται να διανύουν 150 χιλιόμετρα για να καλύψουν το κενό που αφήνει η πολιτεία
  • Ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων
  • Χωρίς ολοήμερο και τμήμα ένταξης, 3 μήνες μετά το πρώτο κουδούνι

Σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων εξακολουθούν να καταγράφονται στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιόχωρας, με το σοβαρότερο, ωστόσο, πρόβλημα να εντοπίζεται στη μη λειτουργία τμήματος ένταξης για δεύτερη χρονιά, καθώς επίσης και στην έλλειψη εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Οι γονείς των μαθητών ζητούν αγωνιωδώς να δοθεί άμεσα λύση, τονίζοντας πως η απουσία παράλληλης στήριξης στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, συνεπάγεται για τους γονείς των καθημερινές μετακινήσεις στα Χανιά και δυσβάσταχτο κόστος.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Λυκούργος Αλυγιζάκης, εξηγεί ότι υπάρχει ανάγκη για πέντε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης και όμως έχουν τοποθετηθεί μόλις δύο και προσθέτει ότι απουσία παράλληλης στήριξης για τους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες του Δημοτικού Σχολείου Παλαιόχωρας δεν μεταφράζεται απλά σε κενές θέσεις εκπαιδευτικών, αλλά σε ένα βαρύ φορτίο για γονείς που καλούνται χωρίς κρατική βοήθεια να στηρίξουν τα παιδιά τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά που έχουν πρόβλημα μένουν σίγουρα στάσιμα .Ένα παιδί με μαθησιακές δυσκολίες και ένα παιδί που χρήζει παράλληλης στήριξης, είναι υποχρεωμένο να πάει στα Χανιά τα απογεύματα σε ειδικό παιδαγωγό. Ουσιαστικά μια οικογένεια που έχει τέτοια θέματα ξεσπιτώνεται» υπογραμμίζει ο κ. Αλυγιζάκης.

Η καθημερινή μετακίνηση στα Χανιά για παρακολούθηση των μαθημάτων σε ειδικό, σημαίνει πως ο γονιός θα πρέπει να διανύσει 150 χιλιόμετρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά του, αλλά και για το χρόνο που είναι αναγκασμένος να χάσει. Την ίδια στιγμή, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από τους Συλλόγους Γονέων και από τους εκπαιδευτικούς, το Υπουργείο δεν φαίνεται να αναπροσαρμόζει τις αρχικές αποφάσεις του.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αντώνη Τσαλαπάκη «τα κενά αυτά υπάρχουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς όπου το υπουργείο δεν προέβη στους απαιτούμενους διορισμούς για την κάλυψη όλων των αναγκών . Αναφορικά με τους μόνο δύο εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης, αυτό ήταν μια απόφαση που στήριξε η διεύθυνση εκπαίδευσης».

Τρείς μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο Δημοτικό Σχολείο της Παλαιόχωρας οι μαθητές στερούνται επίσης μαθήματα ειδικοτήτων ενώ πονοκέφαλο σε εργαζόμενους γονείς προκαλεί η δραματική καθυστέρηση στην έναρξη του ολοήμερου προγράμματος. Τμήμα ένταξης υπάρχει μόνο στα χαρτιά και επιπλέον ακάλυπτες είναι οι θέσεις μουσικού, δασκάλου πληροφορικής, εκπαιδευτικού δεύτερης ξένης γλώσσας.

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πιέσουν για κάλυψη των κενών για τους 136 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Παλαιόχωρας , οι γονείς προχώρησαν για μια ημέρα συμβολικά σε κατάληψη του σχολείου, ενώ ελπίζουν απλώς οι εκκλήσεις τους να εισακουστούν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια