Γυμνάσιο Αλικιανού: Πέτυχε σημαντική διάκριση συμμετέχοντας σε Διεθνή Διαγωνισμό με την 3η ταινία-ντοκυμαντέρ του

Κρήτη
Γυμνάσιο Αλικιανού: Πέτυχε σημαντική διάκριση συμμετέχοντας σε Διεθνή Διαγωνισμό με την 3η ταινία-ντοκυμαντέρ του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η 3η ταινία-ντοκυμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού, "Τα κορδόνια του" έλαβε μέρος στο 14ο International Youth Film Festival Tbilisi Sunrise Film Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας κατά το διάστημα 11-15 Νοεμβρίου 2021 πετυχαίνοντας μια ακόμη διεθνής διάκριση

Σε έναν ακόμα Διεθνή Διαγωνισμό συμμετείχε η 3η ταινία-ντοκυμαντέρ του Γυμνασίου Αλικιανού, "Τα κορδόνια του" και συγκεκριμένα στο 14ο International Youth Film Festival Tbilisi Sunrise Film Festival, που έλαβε χώρα στην Τιφλίδα της Γεωργίας κατά το διάστημα 11-15 Νοεμβρίου 2021.

Το «Tbilisi Sunrise Film Festival» φιλοξενεί από το 1979 νέους κινηματογραφιστές από διάφορες χώρες του κόσμου.

Στο φετινό φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή 743 ταινίες από 80 χώρες, από τις οποίες τελικά επιλέχτηκαν 85 ταινίες 29 χωρών, ανάμεσα στις οποίες και η ταινία "Τα κορδόνια του" του Γυμνασίου Αλικιανού.

Πρόκειται για μια διάκριση που προβάλλει όχι μόνο το μικρό αυτό επαρχιακό σχολείο, αλλά και τη χώρα μας στο παγκόσμιο πολιτιστικό γίγνεσθαι.

Η ταινία «Τα κορδόνια του» δημιουργήθηκε κατά το σχ. έτος 2017-18 στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «cine-mathimata» του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και μέσω αυτής οι μαθητές ήθελαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα στήριξης, αποδοχής και αγάπης στον ξεχωριστό συμμαθητή τους.

Ο πρωταγωνιστής της ταινίας (και συμμαθητής των παιδιών που την έφτιαξαν) έδωσε μεγάλο αγώνα για να μάθει να δένει τα κορδόνια του.

Κάθε τι εύκολο για άλλους είναι για τον ίδιο και τη μητέρα του ένα δύσκολο ταξίδι. Ίσως φτάνουν στον προορισμό τους αργότερα, έχουν όμως συνοδοιπόρους την αποδοχή, την κατανόηση και την αγάπη. Συμβαίνει το ίδιο με πολλούς; Υπεύθυνες καθηγήτριες: Φρόσω Εμμανουηλίδου, Αργυρώ Τζαγκαράκη & Ελπίδα Χελιουδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News