Πολάκης: Οι δέκα προτάσεις για την αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα

Ελλάδα
Πολάκης: Οι δέκα προτάσεις για την αντιμετώπισης της πανδημίας στην Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δέκα προτάσεις του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας

Προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Υγείας και βουλευτής Χανίων, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Παύλος Πολάκης. Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία κατηγορία στον πρωθυπουργό και το υπουργείο Υγείας, για την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και τη διαχείριση αυτής από την κυβέρνηση, με σχετική ανάρτησή του σε προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η κυβέρνηση «ούτε θέλει, ούτε μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία», αλλά, αντίθετα επιδεικνύει στάση αδιαφορίας, για τους «περισσότερους από 500 νεκρούς την εβδομάδα» και την «σταθερά χειρότερη θέση», στην οποία βρίσκεται η χώρα μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες της Ε.Ε, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη. Ο ίδιος, στη συνέχεια, αφού τόνισε ότι τα ΜΜΕ τηρούν τάση σιγής προς την προαναφερθείσα κατάστασης, ανέφερε τρόπους, που «θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα, χωρίς μεγάλο κόστος και με άμεσα αποτελέσματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

  1. Με την άμεση επικέντρωση και ενίσχυση του εμβολιασμού στις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο και πιο σοβαρά από τον κορωνοϊό, δηλαδή στα άτομα άνω των 60 ετών και στις ευπαθείς ομάδες, μεταφέροντας αρμοδιότητες στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, στις Τ.ΟΜ.Υ και στους οικογενειακούς γιατρούς [..]
  2. Με την άμεση και ευρεία χρήση των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα. Όσες χώρες τα χρησιμοποιούν, έχουν θεαματικά αποτελέσματα όπως φαίνεται από την αναλογία των θανάτων [..]
  3. Με την επαναφορά στα νοσοκομεία των υπό αναστολή υγειονομικών, προκειμένου να αντέξει το παραπαίον σύστημα. Με αυξημένα μέτρα προστασίας, όπως έκαναν κι άλλες χώρες. Με την άμεση αύξηση του μισθού στους ήδη υπηρετούντες, προς αναγνώριση της υπεράνθρωπης προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά. Με την ακύρωση της εγκληματικής περικοπής των 820 εκ. από τον προϋπολογισμό του 2022.
  4. Με την επίταξη ιδιωτικών κλινικών, αντί της τυχαίας επιστράτευσης ιδιωτών γιατρών, που ενδέχεται να μην έχουν καμία νοσοκομειακή εμπειρία.
  5. Με την άμεση τοποθέτηση στα σχολεία αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι τάξεις των 25 -30 μαθητών.
  6. Με την άμεση αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  7. Με την άμεση επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων, προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
  8. Με την ισχυρή σύσταση χρήσης μάσκας από όλους, όταν υπάρχει συνωστισμός και αυξημένος συγχρωτισμός.
  9. Με την υποχρεωτική διενέργεια δωρεάν τεστ σε συγκεκριμένες κατηγορίες εμβολιασμένων επαγγελματιών. Με τη διενέργεια δωρεάν τεστ και στους εμβολιασμένους πριν την είσοδο σε μαζικούς χώρους (διασκέδασης, αθλητικούς κλπ).
  10. Με τη διενέργεια τυχαιοποιημένων τεστ στην κοινότητα με συγκεκριμένο πρόγραμμα και με βάση τη συγκέντρωση κρουσμάτων.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News