Καιρός: Παραμένουν οι νοτιάδες στην Κρήτη - Πότε έρχονται καταιγίδες

Χανιά
Καιρός: Παραμένουν οι νοτιάδες στην Κρήτη - Πότε έρχονται καταιγίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονες κατά τόπους νεφώσεις, νοτιάδες και καλές θερμοκρασίες, αύριο Τρίτη, 23 Νοεμβρίου στην Κρήτη - Την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού

Άστατος αναμένεται ο καιρός την Τρίτη, 23 Νοεμβρίου στην Κρήτη, με έντονες τοπικές νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά τοπικά 6, ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει τοπικά και τους 24 βαθμούς στην Κρήτη.

Από μεθαύριο Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού και κυρίως από το βράδυ της Τετάρτης όπου αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε όλη σχεδόν την Κρήτη και την θερμοκρασία να πέφτει πέντε με έξι βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, αύριο Τρίτη στο Ηράκλειο ο καιρός θα είναι αίθριος, καθώς αναμένεται αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 Μποφόρ, έως η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, αναμένεται έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες Ηρακλείου, αναμένεται άστατος καιρός με έντονη συννεφιά το πρωί και αραιή το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, νότιοι - νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο αναμένεται άστατος καιρός με έντονη συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Σπήλι Ρεθύμνου θα επικρατεί έντονη συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας και εκεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, αναμένεται την Τρίτη στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη συννεφιά θα επικρατεί στη Σητεία, τις πρωινές και απογευματινές ώρες, ωστόσο κατά τη διάρκεια οι καιρικές συνθήκες αναμένονται καλές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη στα Χανιά αναμένεται άστατος καιρός, με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα θα επικρατεί και εκεί έντονη συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, ασθενείς, ενώ το θερμόμετρο θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται κατά διαστήματα στα δυτικά και θα επεκταθούν, από τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά θα εξασθενήσουν, αλλά θα επηρεάσουν πρόσκαιρα την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς τη νύχτα την Αττική.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα εξασθενήσουν και το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 3 με 5 και τις βραδινές ώρες στο βόρειο Αιγαίο θα φθάσουν τα 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 16 βαθμούς Κελσίου, στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τοπικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς τις βραδινές ώρες να είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις βραδινές ώρες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία το απόγευμα από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από νωρίς το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στα βόρεια μετά το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Στα βόρεια το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από νωρίς το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News