Κρήτη: Μαθητές από Ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν τα Χανιά

Κρήτη
Κρήτη: Μαθητές από Ευρωπαϊκές χώρες γνωρίζουν τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Δήμος Πλατανιά φιλοξένησε μαθητές από ευρωπαϊκά σχολεία στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS

Ο Δήμος Πλατανιά φιλοξένησε τις προηγούμενες ημέρες, στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUS, συμμετοχές από πέντε ευρωπαϊκά σχολεία (Ελλάδα, Λιθουανία, Ιταλία, Γερμανία και Ουγγαρία). Εκ μέρους της Ελλάδας συμμετέχει το 2ο Γενικό Λύκειο Χανίων, οπότε και από τις 14 έως και τις 19 Νοεμβρίου η δράση φιλοξενήθηκε στα Χανιά.

Τα μέλη της αποστολής, αποτελούμενα από καθηγητές και μαθητές των πέντε σχολείων, αρχικά επισκέφτηκαν το Δημαρχείο Πλατανιά, όπου ο δήμαρχος Ιωάννης Μαλανδράκης καλωσόρισε την αποστολή.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση γύρω από σημεία κοινού ενδιαφέροντος των 5 χωρών και της εκπαίδευσης.

Η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της διάδοσης της νόσου του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Ακολούθησε η προγραμματισμένη επίσκεψη σε διάφορα σημεία του Δήμου, προκειμένου τα μέλη της αποστολής να πάρουν έστω και λίγο «άρωμα» του τόπου μας.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, τη Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι, την Αρχαία Ελιά των Βουβών και τον Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου - ροτόντα.

Η φιλοξενία ολοκληρώθηκε με επίσκεψη της αποστολής στο Πολύκεντρο Βουκολιών, όπου τα μέλη της ξεναγήθηκαν στην έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες από τον Δήμο Πλατανιά: «Μετάλλια Τιμής», του κ. Νικολάου Μπασιά.

(φωτογραφία: Unsplash)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News