Χανιά: Παρουσιάστηκε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός για το 2021

Χανιά
Χανιά: Παρουσιάστηκε ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός για το 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει μόνο με την εικόνα και την αίσθηση της πόλης, αλλά είναι μια διαδικασία η οποία έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά», ανέφερε ο δήμαρχος Χανιών

Στην παρουσίαση του στολισμού του Δήμου Χανίων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων προχώρησαν χθες, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, οι αντιδήμαρχοι, καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων, Μανόλης Κοτσιφάκης.

Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο φετινός σχεδιασμός βασίζεται στη συνεργασία των τοπικών φορέων, ενώ στόχος είναι να αποτελέσει ο Δήμος Χανίων σταδιακά προορισμό για την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε ως δημοτική Αρχή, είχαμε δηλώσει ότι για μας ο χριστουγεννιάτικος στολισμός δεν είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει να κάνει μόνο με την εικόνα και την αίσθηση της πόλης, αλλά είναι μια διαδικασία η οποία έχει αναπτυξιακά χαρακτηριστικά. Προσπαθούμε, λοιπόν, να διαμορφώσουμε όλες αυτές τις συνθήκες, ώστε ο δήμος Χανίων να αποτελέσει σταδιακά δυναμικό περιφερειακό προορισμό των Χριστουγέννων, συμβάλλοντας στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τις ομορφιές του τόπου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Χανίων, επενδύοντας ήδη από πέρυσι στο κομμάτι αυτό τα 90 σημεία (γειτονιές, πάρκα, κ.ά.), στα οποία υπήρχε παλαιότερα στολισμός, πλέον έχουν ξεπεράσει τα 250. «Άρα δίνουμε φως, χρώμα και την αίσθηση των Χριστουγέννων στο σύνολο του Δήμου και στις περιαστικές περιοχές», συμπλήρωσε ο κ. Σημανδηράκης.

«Η έμφαση βέβαια δίδεται στο Ενετικό Λιμάνι, το οποίο πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς και προσελκύει επισκέπτες ακόμη και εκτός Χανίων. Θα καταφέρουμε να αποτελέσουμε την πιο στολισμένη, φωτισμένη, χαρούμενη και την πιο χριστουγεννιάτικη πόλη στην Κρήτη και γιατί όχι σταδιακά και σε ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο δήμαρχος Χανίων, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για το συγκεκριμένο θετικό αποτέλεσμα, καθώς και το σύνολο των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, με την ευχή το 2022 να είναι μία ακόμα πιο καλή χρονιά.

«Θα ήθελα να αναφερθώ στους ανθρώπους που απασχολήθηκαν και απασχολούνται ακόμα, στους δρόμους, τα συνεργεία μας, που είναι εκεί έξω κάθε πρωί, να τους ευχαριστήσουμε γι’ αυτή την προετοιμασία», τόνισε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Δήμου, επισημαίνοντας ότι αναφορικά με τον στολισμό θα ακολουθήσουν εκπλήξεις που θα παρουσιάζονται σταδιακά τις επόμενες μέρες και βδομάδες «και πιστεύω να χαροποιήσουν τον κόσμο, ειδικά τα παιδιά, που δίνουμε προτεραιότητα στις γιορτές να νιώσουν αγάπη μέσα στο δύσκολο κλίμα που επικρατεί λόγω της πανδημίας», κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Φραγκιαδάκης.

Τον προγραμματισμό, που θα ακολουθηθεί για τον φετινό στολισμό, παρουσίασε αναλυτικά ο αντιδήμαρχος, αρμόδιος για τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, Γιάννης Νικηφοράκης, υπογραμμίζοντας ότι τόσο τα στολίδια όσο και η διακόσμηση σχεδιάζονται, κατασκευάζονται και τοποθετούνται από τα συνεργεία του Δήμου, τοπικούς φορείς, κατασκευαστές των Χανίων, σε συνεργασία με όλα τα Νομικά Πρόσωπα, «είναι από τα Χανιά, για τα Χανιά», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το 2021 επικεντρωνόμαστε στην Παλιά Πόλη των Χανίων, στις εισόδους και εξόδους του Δήμου σε 15 οδικές αρτηρίες, τοποθετούμε 14 νέα συνθέσεις μεγάλης κλίμακας, καθώς και 20 διαδραστικές εγκαταστάσεις», ανέφερε ο κ. Νικηφοράκης, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι θα στολιστούν 28 γειτονιές, 5 δημοτικά κτήρια και 13 πάρκα/πλατείες. Μάλιστα, ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο, ενώ έχει ήδη αγοραστεί νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο, ύψους 12 μ., που θα τοποθετηθεί στην πλατεία, δίπλα στο Γιαλί Τζαμί. Ιδιαίτερη δε έμφαση δόθηκε στην επανάχρηση των στολιδιών, με σκοπό τη μέγιστη οικονομία υλικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News