Χανιά: Εντυπωσιακή αύξηση των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος»

Κρήτη
Χανιά: Εντυπωσιακή αύξηση των εμβολιασμών στο Νοσοκομείο «Άγιος Γεώργιος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από τριακόσιοι εμβολιασμοί την ημέρα στο Εμβολιαστικό του Νοσοκομείου Χανίων

Εντυπωσιακή αύξηση των εμβολιασμών κατά της covid19 στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Χανίων καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες, με τη διοίκηση να είναι έτοιμη να θέσει ξανά σε λειτουργία και την τρίτη εμβολιαστική γραμμή που είχε καταργηθεί λόγο της χαμηλής προσέλευσης το προηγούμενο διάστημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους περίπου 80 εμβολιασμούς ημερησίως το μήνα Οκτώβριο, αυξήθηκαν σε περίπου 150 από τις αρχές Νοεμβρίου ενώ ακόμη μεγαλύτερη άνοδος καταγράφεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα. Σήμερα Σάββατο, τα ραντεβού στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Χανίων ανέρχονται σε 270 για το εμβόλιο της Pfizer και σε 100 για το εμβόλιο της Johnson. 

«Αιφνιδιαστήκαμε θετικά», τόνισε ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων κ. Γιώργος Μπέας σημειώνοντας πως «πριν από δέκα μέρες παρατηρούσαμε στα εμβόλια της Pfizer μια αύξηση του 40%. Κοιτώντας τα νεότερα δεδομένα μαζί με τα στελέχη του εμβολιαστικού κέντρου διαπιστώσαμε τριπλασιασμό». Ο ίδιος, με βάση την τάση που καταγράφεται υπογράμμισε ότι «πλέον το Γενικό νοσοκομείο Χανίων θα εμβολιάζει πάνω από 350 συμπολίτες μας ημερησίως».

Για την ανταπόκριση του νοσηλευτικού ιδρύματος στα νέο δεδομένα, η διοίκηση σε  συνεργασία με τον νοσηλευτικό τομέα και τους επισκέπτες υγείας , τους συντονιστές των εμβολιαστικών κέντρων, ανασχεδιάζουν τη λειτουργία του κρίσιμου αυτού τομέα. «Βλέπουμε και ποια ήταν η θετική επίδραση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και προχωράμε ώστε να συμβάλουμε κι εμείς στην αντιμετώπιση της πανδημίας» συμπλήρωσε ο κ. Μπέας.

Τους μήνες που προηγήθηκαν, η τρίτη εμβολιαστική γραμμή στο νοσοκομείο Χανίων παρέμενε ανενεργή εξ αιτίας του αισθητά μειωμένου ενδιαφέροντος των πολιτών, εικόνα που αντανακλούσε τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα. Η επαναλειτουργία της είναι πλέον θέμα χρόνου.

Από τη μια ο φόβος από το τέταρτο κύμα, από την άλλη τα μέτρα κατά των ανεμβολίαστων, ώθησαν πολλούς πολίτες στα εμβολιαστικά κέντρα. Ειδικά στα Χανιά, αύξηση καταγράφεται επίσης στο Μέγα εμβολιαστικό κέντρο του Ναυτικού Νοσοκομείου, σε αυτό του πρώην ΙΚΑ στη λεωφόρο Σούδας και σε όλα τα σημεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Είναι επίσης ενδεικτικό ότι στο νοσοκομείο Χανίων καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση των ραντεβού τόσο για πρώτη δόση του εμβολίου όσο και για την αναμνηστική. Η κ. Δόμνα Αρτεμάκη, νοσηλεύτρια στο Εμβολιαστικό Κέντρο του νοσοκομείου «Άγιος Γεώργιος» έκανε λόγο για γεωμετρική άνοδο των εμβολίων, καθώς από τα 70 ημερησίως έφτασαν τα 150 και πλέον πάμε στα 300. Σε συνεργασία με τον διοικητή αυξάνουμε τις εμβολιαστικές γραμμές και είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε».

Η κ. Σοφία Σαργέντη, επισκέπτρια υγείας που εργάζεται στο ίδιο εμβολιαστικό κέντρο εκτίμησε ότι «θα είναι τριακόσιοι από δω και πέρα κάθε μέρα με Pfizer και θα αυξηθεί και στο Johnson που θα διπλασιαστούν κι εκεί θα είναι εκατό».

Σημειώνεται ότι σημαντικό ποσοστό των πολιτών που προσέρχονται αφορά σε ηλικίες άνω των εξήντα που κάνουν την αναμνηστική δόση, όμως εξίσου σημαντικός είναι και ο αριθμός νέων ανθρώπων που λαμβάνουν την πρώτη δόση του εμβολίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News