Χανιά

Εστεμμένη... στην απάτη: Υποψήφια μις Κρήτη και φίλη της άδειασαν τον λογαριασμό της μητέρας της

Οι δυο νεαρές κοπέλες μοιράζονταν τα χρήματα που είχαν αποσπάσει για πάνω από τρεις μήνες - Τι ομολόγησε η 16χρονη κόρη του θύματος

Σκόνταψε στις φιλοδοξίες της, όπως φαίνεται, η 20χρονη γυναίκα από την περιοχή της Κισσάμου, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στα επερχόμενα καλλιστεία της Κρήτης.

Η νεαρή καλλονή αλβανικής καταγωγής, κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να αδειάσει τον τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας της 16χρονης φίλης της, πραγματοποιώντας αγορές και αναλήψεις από την χρεωστική της κάρτα, συνολικής αξίας άνω των 12.000 ευρώ, χωρίς να γίνει αντιληπτή.

Η υπόθεσης, όμως, πήρε νέα τροπή όταν αποκαλύφθηκε πως την χρεωστική κάρτα ανάληψης της 46χρονης μητέρας, την έδινε στην 20χρονη, η κόρη του θύματος.

Η 16χρονη κοπέλα κατά την διαδικασία της ανάκρισης ομολόγησε πως μοιραζόταν τα χρήματα με την 20χρονη.

Την υπόθεση αποκάλυψε το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου, με τους άνδρες της υπηρεσίας να ξεσκεπάζουν τη δράση της νεαρής γυναίκας, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη δικαιοσύνη. Στον φάκελο που θα σχηματιστεί ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνεται και η ανήλικη κόρη του θύματος, η οποία δε δίστασε να γίνει συνεργός σε απάτη και κλοπή σε βάρος της μητέρας της.

Για περισσότερους από τρεις μήνες, η 20χρονη έκανε αναλήψεις και αγορές ανενόχλητη, αφού λόγω της φιλίας της με την 16χρονη κόρη της 46χρονης ομοεθνούς της, μπαινόβγαινε στο σπίτι τους στο Καστέλι Κισσάμου ως άνθρωπος εμπιστοσύνης. Έτσι, αποδείχτηκε εύκολο για εκείνη να εκμεταλλευτεί τη φιλία της με τη 16χρονη και οι δύο τους να ζήσουν για λίγο, το όνειρο της μεγάλης ζωής, όπως παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς. Μόνο που δεν υπολόγισαν πως αργά ή γρήγορα, η αστυνομία θα έδινε τέλος στη δράση και στα σχέδια τους.

Με κόπο και δουλειά πολλών ετών η 46χρονη μητέρα αποταμίευε χρήματα, τα οποία κατέθετε στην τράπεζα. Η ίδια άργησε να αντιληφθεί ότι το ποσό που είχε καταφέρει να καταθέσει στο λογαριασμό της, σταδιακά εξανεμιζόταν. Όταν διαπίστωσε πως τα χρήματα στο υπόλοιπο δεν ήταν αυτά που είχε συγκεντρώσει,  χωρίς η ίδια να έχει κάνει αναλήψεις ή συναλλαγές, απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου. Άνδρες της υπηρεσίας ερευνώντας την υπόθεση είδαν ότι από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, είχαν γίνει συνολικά τριάντα μία συναλλαγές, εκ των οποίων είκοσι οκτώ αναλήψεις και τρείς αγορές. Το συνολικό ποσό, που είχε καταναλωθεί ανέρχεται σε 12.176 ευρώ. Όσα δηλαδή λαμβάνει ένας μέσος εργαζόμενος ετησίως στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί προέτρεψαν την 46χρονη να συζητήσει καταρχάς με τις κόρες της, την 16χρονη και την 10χρονη, μιας και η κάρτα ανάληψης βρισκόταν στο σπίτι τους και ενδεχομένως να γνώριζαν τι είχε συμβεί.

Σύντομα μέσα από τη διαδικασία της ανάκρισης αποκαλύφθηκε η αλήθεια και η αστυνομία οδηγήθηκε στην 20χρονη, η οποία και συνελήφθη. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και κλοπή και αναμένεται να παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα Χανίων.

Όσο για την ανήλικη, καλείται να δώσει εξηγήσεις στην μητέρα της, γιατί και πώς έφτασε σε αυτό το σημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια