Χανιά: Ο ξυλοδαρμός της 34χρονης από πρώην ιερέα φέρνει στο φως νέα υπόθεση βιασμού

Κρήτη
Χανιά: Ο ξυλοδαρμός της 34χρονης από πρώην ιερέα φέρνει στο φως νέα υπόθεση βιασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ξυλοδαρμός 34χρονης από πρώην ιερωμένο φέρνει στο φως καταγγελία σε βάρος του για βιασμό της και ένα περιστατικό που οδήγησε στην καθαίρεσή του

Απύθμενο βάθος φαίνεται ότι κρύβει η υπόθεση ξυλοδαρμού μιας 34χρονης Πολωνής από 47χρονο πρώην ιερέα, που καταγγέλθηκε το περασμένο Σάββατο στα Χανιά, καθώς οι πληροφορίες που έρχονται στο φως κάνουν λόγο για ακόμη μία καταγγελία από την ίδια γυναίκα που αφορά τον βιασμό της, ο οποίος προκλήθηκε από τον ίδιο πρώην ιερωμένο, αλλά ολοκληρώθηκε από άλλον άνδρα. Η ίδια φέρεται να έχει υποστηρίξει ότι είχαν σχέση με τον πρώην ιερωμένο, ο οποίος είναι διαζευγμένος, ενώ ο ίδιος κατά πληροφορίες δεν αποδέχεται την ερωτική σχέση, αλλά την καλή του πρόθεση να παντρευτεί την 34χρονη για να τη σώσει από το αλκοόλ και τους «δαίμονές» της.

Οι λόγοι τώρα που οδήγησαν στην καθαίρεση τού εν λόγω 47χρονου από την ιεροσύνη σοκάρουν και εύκολα θα σκεφτόταν κάποιος ότι θα μπορούσαν να αποτελούν την ιστορία κάποιου βιβλίου του Ουμπέρτο Έκο ή του Νίκου Καζαντζάκη, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, βράδυ Μεγάλης Παρασκευής, πρωταγωνίστησε μαζί με την 34χρονη σε σκηνικά απείρου κάλλους μέσα στην εκκλησία που ιερουργούσε και εν συνεχεία βρέθηκε σε κατάσταση μέθης σε χαντάκι από τους αστυνομικούς.

Η υπόθεση οδηγήθηκε πριν από δύο χρόνια στο Συνοδικό Δικαστήριο, που αποφάσισε την καθαίρεση του 47χρονου, ο οποίος κατά τις ίδιες πηγές φέρεται να έχει προσφύγει στο ΣτΕ για να ακυρώσει την απόφαση της καθαίρεσής του. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ίδιος φέρεται να μην αποδέχεται την έκπτωσή του από την ιεροσύνη φέροντας ακόμη το ράσο, ακόμη και τη βραδιά κατά την οποία κατηγορήθηκε ότι ξυλοκόπησε την 34χρονη.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται το προηγούμενο Σάββατο, όταν μια 34χρονη Πολωνή μετέβη στην Αστυνομία και κατήγγειλε τον ξυλοδαρμό της στην περιοχή του Βλητέ Σούδας από έναν 47χρονο πρώην ιερέα και έναν Βούλγαρο. Για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη και ο 47χρονος πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα, αφού συνελήφθη, ενώ αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από την αυτόφωρη διαδικασία με την κατηγορία της πρόκλησης απλής σωματικής βλάβης (πλημμέλημα). Ο Βούλγαρος, που κατηγορείται για συνέργεια, δεν είχε ως χθες Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, εντοπιστεί.

Για το επεισόδιο αυτό η 34χρονη φέρεται να κατήγγειλε ότι ο 47χρονος, φέροντας ακόμη το ράσο, μαζί με έναν άλλο άνδρα, σε δρόμο της περιοχής, χτύπησαν και προσπάθησαν να επιβιβάσουν με τη βία τη γυναίκα σε αυτοκίνητο. Εκείνη φαίνεται ότι ξέφυγε και κατέφυγε στις αστυνομικές Αρχές για να καταγγείλει το γεγονός.

Από την ίδια 34χρονη

Καταγγελία και για βιασμό από ανήλικο παρουσία του πρώην ιερέα

Η 34χρονη κατά τη διάρκεια της καταγγελίας της για τον ξυλοδαρμό από τον 47χρονο πρώην ιερέα αποκάλυψε στους αστυνομικούς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μία ακόμη σοβαρότερη πράξη, κακουργηματικού χαρακτήρα κατά τις περιγραφές, αυτή του βιασμού. Η νεαρή Πολωνή φέρεται να κατήγγειλε, επίσης, ότι ο 47χρονος πρώην ιερέας πριν από οκτώ μήνες την είχε οδηγήσει σε σπίτι, πιθανόν στο δικό του, όπου βρισκόταν ένας ακόμη άνδρας, και εκεί ο άγνωστος σε εκείνην την κακοποίησε σεξουαλικά την ώρα που στον χώρο βρισκόταν και ο 47χρονος. Λεπτομέρεια, αλλά εξαιρετικά σοβαρής σημασίας, είναι η πληροφορία ότι ο εν λόγω άνδρας που ολοκλήρωσε τον βιασμό της φέρεται να ήταν ανήλικος τον χρόνο εκείνο, ενώ ο ιερέας φέρεται επίσης να ήταν παρών!

Κατά τις πηγές, η Αστυνομία φέρεται να έχει ήδη διαβιβάσει τον φάκελο στον εισαγγελέα, που θα προβεί σε ανάλογες ενέργειες, ενώ αναζητείται ο νεαρός για τον βιασμό.

Εκείνο το βράδυ ο ιερέας συνελήφθη - Μεγάλη Παρασκευή έγινε το “σώσε” μέσα στην εκκλησία

Από καιρό το ποίμνιο ψιθύριζε για τα καμώματα του ιερέα. Το 2016 εκείνος φέρεται να πήρε διαζύγιο από την πρεσβυτέρα του, με την οποία είχαν τέκνα. Οι ψίθυροι όμως, όσο περνούσε ο καιρός, φούντωναν και ξεπερνούσαν όχι μόνο τα όρια της ενορίας του σε περιοχή του νομού Χανίων, αλλά έφταναν και στη Μητρόπολη (για ευνόητους λόγους δεν αποκαλύπτεται η επωνυμία και η χωρική κάλυψη αυτής). Τα όσα λέγονταν δεν έμεναν σε στενά όρια, αφού κατά καιρούς έφταναν στην Αρχιεπισκοπή. Κλίμα, λοιπόν, είχε ήδη καλλιεργηθεί μέχρι τα φοβερά που συνέβησαν εκείνο το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια ο πρώην πλέον ιερέας φέρεται να σχετιζόταν με την 34χρονη. Εκείνη μιλούσε για ερωτική σχέση. Εκείνος όμως, όπως προαναφέρθηκε, ήθελε να τη σώσει «από το αλκοόλ και τους δαίμονές της», όπως αποδίδουν κάποιοι τα λεγόμενά του.

Τα πράγματα όμως πήραν άσχημη τροπή για τον ίδιο πριν από δυο-τρία χρόνια, τη Μεγάλη Εβδομάδα, που αποδείχτηκε πραγματικά «εβδομάδα των παθών» για τον ίδιο, το ποίμνιο και την Εκκλησία της Κρήτης.

Κατά πληροφορίες, ήταν Μεγάλη Παρασκευή και οι εκκλησίες τελούσαν τη Λειτουργία των Παθών. Η βραδιά, όμως, έβγαλε όλα τα πάθη των πρωταγωνιστών της συγκεκριμένης ιστορίας στην επιφάνεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 34χρονη, έχοντας απωλέσει την ήρεμη ψυχική κατάστασή της κάτω από άγνωστες για το ρεπορτάζ συνθήκες (ίσως ευθύνεται το αλκοόλ), δημιούργησε σκηνικό μέσα στην εκκλησία, με πληροφορίες ακόμη και για παραβίαση του άβατου του ιερού. Αν ολοκληρώθηκε ή όχι εκείνο το βράδυ η λειτουργία παραμένει άγνωστο, ωστόσο κάποιες ώρες αργότερα ένας οδηγός κάλεσε την Αστυνομία παρατηρώντας ότι ένα όχημα με δύο άτομα είχε πέσει σε χαντάκι στην άκρη του δρόμου.

Κατά τις πληροφορίες, όταν έφτασε η Αστυνομία η γυναίκα, αν και σε κατάσταση μέθης, βγήκε από το όχημα και δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες, κάτι που ο πρώην ιερέας, ευρισκόμενος στην ίδια κατάσταση, φέρεται να αρνήθηκε μετ’ επιτάσεως. Μάλιστα, στην προσπάθεια των αστυνομικών να πειστεί και να βγει από το όχημα, εκείνος φέρεται να αντιδρούσε «κατεβάζοντας» θεούς και αγίους επί γης. Ως ήταν φυσικό, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για εξύβριση, αντίσταση και άλλες παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα.

Ήταν πλέον ξημέρωμα Μεγάλου Σαββάτου και η τραγωδία της προηγούμενης βραδιάς είχε ολοκληρωθεί ως προς την πλοκή της και βρισκόταν πλέον στο στάδιο της κάθαρσης.

Η υπόθεση έφτασε στο Συνοδικό Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε κατά τις ίδιες πηγές την καθαίρεση του 47χρονου από την ιεροσύνη. Ο 47χρονος φέρεται να έχει προσφύγει, όπως αναφέρουν οι πηγές, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρώσει την απόφαση της καθαίρεσής του. Ωστόσο την ίδια στιγμή έρχονται στην επιφάνεια οι καταγγελίες της 34χρονης για τον ξυλοδαρμό της το περασμένο Σάββατο και τον βιασμό της πριν από 8 μήνες, ενώ ανάμεσα σε όλα κάπου χθες ακούστηκαν και άλλες πληροφορίες για υποθέσεις που ως τώρα δεν έχουν καν δει το φως της δημοσιότητας.

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News