Μάζης: Τα θεμέλια της τουρκικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας

Κρήτη
Μάζης: Τα θεμέλια της τουρκικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O ρόλος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και πώς μπορεί να σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας

Τα θεμέλια της τουρκικής πολιτικής έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως αυτά κατατέθηκαν το 2001 από τον Αχμέτ Νταβούτογλου και συνεχίζονται μέχρι σήμερα, τεκμηριώνει ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Ιωάννης Μάζης, στο βιβλίο του με τίτλο «Μεσογείου Παλίμψηστον – Από τον Νταβούτογλου στον Ερντογάν».

Στο περιθώριο εκδήλωσης που οργάνωσε στα Χανιά η ΑΧΕΠΑ, ο Ιωάννης Μάζης, αναφέρθηκε στις διεθνείς εξελίξεις και πώς αυτές μπορούν να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον ασφάλειας και τάξης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, ο κ. Μάζης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Λιβύη, στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο, στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, με βάση το νέο διπλωματικό και γεωστρατηγικό πλαίσιο που απορρέει από την ελληνογαλλική συμφωνία.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Μεσογείου Παλίμψηστον – Από τον Νταβούτογλου στον Ερντογάν» ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, παρουσιάζει το γενικό γεωπολιτικό υπόδειγμα ολόκληρης της Μεσογείου, η οποία ανασχεδιάζεται στο πλαίσιο των σύγχρονων γεωστρατηγικών ανταγωνισμών.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι μετά το ανακοινωθέν της Διάσκεψης για τη Λιβύη και υπό την προϋπόθεση αυτό να μην αποτελεί ευχολόγιο, η Τουρκία θα κατανοήσει και το μέλλον θα είναι αισιόδοξο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News