Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Χανιά: «Να παλέψουμε για την ισχυροποίηση του Κόμματος»

Κρήτη
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας από τα Χανιά: «Να παλέψουμε για την ισχυροποίηση του Κόμματος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., κατέθεσε λουλούδια στο μνήμα του Μίκη Θεοδωράκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κ.Κ.Ε. στα Χανιά, παραβρέθηκε εχθές Σάββατο 13 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Κ.Κ.Ε, Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης, σήμερα επισκέφθηκε το μνήμα του Μίκη Θεοδωράκη, στο νεκροταφείο του Γαλατά.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα εγκαίνια, ο Γ.Γ. έκανε κάλεσμα για συστράτευση και ισχυροποίηση του Κομμουνιστικού Κόμματος απευθυνόμενος στους πολίτες από τα Χανιά. Ακόμα, υπογράμμισε ότι οφείλουμε να κοιτάξουμε κατάματα και να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες που γεννά η διεθνής υποχώρηση τους εργατικού – λαϊκού κινήματος.

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Οφείλουμε να κοιτάξουμε κατάματα και να αναμετρηθούμε με τις δυσκολίες που γεννά η διεθνής υποχώρηση τους εργατικού – λαϊκού κινήματος που αντανακλά μεγάλες δυσκολίες και στην χώρα μας. Και οπλισμένοι με τις σύγχρονες επεξεργασίες μας, ανυποχώρητα να παλέψουμε για την ισχυροποίηση του Κόμματος και του κινήματος απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο.»

Τα νέα γραφεία του ΚΚΕ στεγάζονται σε κτήριο που δώρισε στο κόμμα η Μαρία Πισσαδάκη, κόρη του στελέχους του ΚΚΕ, Μανώλη Πισσαδάκη κατά την περίοδο 1930 – 1940. Ο Δημήτρης Κουτσουμπας εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι θα αποτελέσουν ορμητήριο δράσης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου λαού, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ανανέωση της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ίδιο: «Ειδικά εδώ στα Χανιά, όπου εδρεύει και το ματοβαμμένο ‘’στολίδι’’ των ιμπεριαλιστών, η Αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας, η οποία με την πρόσφατη ελληνοαμερικανική συμφωνία αναβάθμισε το ρόλο της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην ευρύτερη περιοχή.»

Ο κ. Κουτσούμπας ξεναγήθηκε, μάλιστα, στο νέο σπίτι του κόμματος στα Χανιά στον πρώτο όροφο, στο οποίο φιλοξενείται έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων του Φρουρίου Ιτζεδίν.

Σήμερα το πρωί, Κυριακή 14 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, επισκέφθηκε το κοιμητήριο του Γαλατά, όπου άφησε λουλούδια στο μνήμα του Μίκη Θεοδωράκη.

«Ο Μίκης είναι αθάνατος. Η μουσική του, τα τραγούδια του, η παρακαταθήκη που άφησε θα μας συντροφεύουν, θα συνοδεύουν τους καθημερινούς αγώνες αλλά και τους μελλοντικούς αγώνες του λαού μας, της νεολαίας μας.», εξέφρασε ο κ. Κουτσούμπας.

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχτηκαν στο Γαλατά τα μέλη του «Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News