Χανιά: «Βραχνάς» τα νέα μέτρα για τους εμπόρους - Φόβοι ενόψει Χριστουγέννων (βίντεο)

Κρήτη
Χανιά: «Βραχνάς» τα νέα μέτρα για τους εμπόρους - Φόβοι ενόψει Χριστουγέννων (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτύρονται οι ιδιοκτήτες πρακτορείων του ΟΠΑΠ - Μετρούν ήδη απώλειες οι έμποροι

Κατακόρυφη πτώση καταγράφεται στην κίνηση στα εμπορικά καταστήματα των Χανίων μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων. Ο εμπορικός κόσμος μιλά για μείωση της κίνησης κατά 50-60%, επισημαίνει την ανάγκη επαναφοράς του προηγούμενου καθεστώτος και ξεκαθαρίζει πως θα είναι καταστροφικό για την περίοδο των γιορτών το μέτρο ελέγχου των πιστοποιητικών στις εισόδους των καταστημάτων. Ακόμη πιο έντονα είναι τα παράπονα των πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

Η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων κ. Δώρα Κυριακάκη υπογράμμισε ότι ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων έχει προκαλέσει αισθητή μείωση της κίνησης και εξηγεί πως υπάρχουν πελάτες ανεμβολίαστοι, που δεν έχουν υποβληθεί ούτε σε τεστ και ζητούν να εξυπηρετηθούν στην είσοδο. «Δεν είναι εύκολο για έναν αυτοαπασχολούμενο έμπορο να βρίσκεται στην είσοδο και ταυτόχρονα να πρέπει να εξυπηρετεί, όπως δεν είναι εύκολη η διαδικασία για έναν υπάλληλο» είπε η κ. Κυριακάκη.

Σε μια ούτως ή άλλως υποτονική κατάσταση η οποία χαρακτηρίζει το μήνα Νοέμβριο, τα νέα μέτρα ήρθαν να ρίξουν περεταίρω το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών. Λύση εν όψει της εορταστικής περιόδου αναζητά ο Εμπορικός Σύλλογος. Με υπομνήματα στο αρμόδιο υπουργείο, προτείνει επαναφορά του προηγούμενου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων που δε θα περιορίζει του ανεμβολίαστους πολίτες.

Ακόμη πιο δύσκολη καθίσταται μετά την εφαρμογή των νέων μέτρων η λειτουργία των πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Ο σύλλογος Πρακτόρων του ΟΠΑΠ Κρήτης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση στην οποία τονίζει πως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου τους έχουν φέρει στο φάσμα της καταστροφής και ζητούν να υπάρχει ατομική ευθύνη των πελατών κατά την είσοδό τους στα πρακτορεία.

H κ. Γρηγοράκη Τζοτζολάκη, ιδιοκτήτρια πρακτορείου στην οδό Τζανακάκη στα Χανιά τόνισε ότι «η διαδικασία ελέγχου είναι συχνά χρονοβόρα, κυρίως όταν ο πελάτης δεν έχει έτοιμα για να τα επιδείξει την ταυτότητα και το πιστοποιητικό ή τις βεβαιώσεις των τεστ, με συνέπεια μέχρι να μπει, να έχει χάσει το παιχνίδι».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων που εξέτασε ακόμη και το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στην κατεύθυνση πίεσης της κυβέρνησης να αποσύρει τα μέτρα , προς το παρόν αποφάσισε να συντονιστεί με τις αποφάσεις της πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News