Χανιά

Δήμος Χανίων: Δεύτερη επιμορφωτική συνάντηση για οδηγούς στο πλαίσιο του προγράμματος eco – driving

Μεταξύ των θεμάτων, που αναλύθηκαν ήταν η ανάγκη για την εκπαίδευση στην ασφαλή οδήγηση, οι κανόνες κυκλοφορίας, τα ωράρια οδήγησης – εργασίας, οι βασικές αρχές οικολογικής - οικονομικής οδήγησης φορτηγών, λεωφορείων, κ.α.

Ο Δήμος Χανίων, σε συνέχεια των δράσεών του για τη Βιώσιμη Κινητικότητα, πραγματοποίησε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τη δεύτερη συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος πιστοποίησης στην οικολογική οδήγηση (eco – driving), για επαγγελματίες οδηγούς οχημάτων λεωφορείων – φορτηγών. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι οδηγοί του Δήμου Χανίων, οι οποίοι ενημερώθηκαν διαδικτυακά  από τους εκπαιδευτές, με τους οποίους υπήρξε επικοινωνία και διάδραση.

Μεταξύ των θεμάτων, που αναλύθηκαν ήταν η ανάγκη για την εκπαίδευση στην ασφαλή και οικολογική οδήγηση, οι κανόνες κυκλοφορίας, τα ωράρια οδήγησης – εργασίας, οι βασικές αρχές οικολογικής - οικονομικής οδήγησης φορτηγών, λεωφορείων, κ.α.

Θα ακολουθήσουν ακόμη δύο συναντήσεις μέχρι το τέλος του έτους,  ενώ θα πραγματοποιηθεί σχετική αξιολόγηση και χορήγηση πιστοποιητικών και βεβαιώσεων στους συμμετέχοντες.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Χανίων συμμετείχε και φέτος με επιτυχία στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έναν θεσμό, που από το 2002 προάγει βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Κατά τη συνάντηση τηρήθηκαν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία κατά της πανδημίας Covid-19.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια