Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποκτά ο Δήμος Πλατανιά (βίντεο)

Κρήτη
Σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων αποκτά ο Δήμος Πλατανιά (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, υπέγραψε την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης με σκοπό την τοποθέτηση 20 σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Σχέδιο για την εγκατάσταση σταθμών για την φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων βάζει σε εφαρμογή ο Δήμος Πλατανιά, προωθώντας με τον τρόπο αυτό την ηλεκτροκίνηση, στο πλαίσιο της ενεργειακής εξοικονόμησης και πολιτικής εκπομπών λιγότερων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα.

Ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μαλανδράκης, υπέγραψε σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την χωροθέτηση είκοσι σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ προς την κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει και ένας πιλοτικός σταθμός στον Δήμο.

Η μελέτη αναμένεται να παραδοθεί το αργότερο στις αρχές του 2022, ενώ το όλο εγχείρημα όπως εκτιμάται θα υλοποιηθεί μέσα στο 2023.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πλατανιά

«Πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, μετά από τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, η υπογραφή της σύμβασης παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης για την εκπόνηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων( ΣΦΗΟ) Δήμου Πλατανιά , από τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαλανδράκη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Η δράση χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» για το 2020, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.)» και εγκρίθηκε μετά την υποβολή ανάλογης πρότασης από το Δήμο.

Με το παραπάνω Σχέδιο ο Δήμος Πλατανιά εκπονεί ένα σύγχρονο, βιώσιμο, λειτουργικό και αποτελεσματικό σύστημα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η απαραίτητη συνθήκη για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, δηλαδή ένα δίκτυο υποδομών φόρτισης στα διοικητικά του όρια.

Η εν λόγω παροχή υπηρεσίας έχει ως στόχο την κατά το δυνατόν αρτιότερη και ολοκληρωμένη χωροθέτηση των σταθμών φόρτισης έτσι ώστε να διευκολυνθεί η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων ως μέσου μετακίνησης στα όρια του Δήμου.

Σκοπός της διαδικασίας είναι αφενός ο προσδιορισμός ενός βιώσιμου συστήματος υποστήριξης σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο της ηλεκτροκίνησης και αφετέρου η ένταξη του δικτύου ηλεκτροκίνησης στο ευρύτερο σύστημα βιώσιμης κινητικότητας του Δήμου.

Ειδικότερα, τα παραδοτέα του Τεχνικού Συμβούλου είναι η Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης - Χαρτογράφηση της Περιοχής Παρέμβασης, η Χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης και θέσεων στάθμευσης Η/Ο - Σενάρια ανάπτυξης δικτύου σημείων επαναφόρτισης Η/Ο, η Έκθεση Διαβούλευσης και η Ολοκλήρωση Φακέλου - Εφαρμογή Σχεδίου.

Δεδομένου ότι η μεταβολή στις συνήθειες μετακίνησης και η εναλλαγή μέσων απαιτούν σημαντικές αλλαγές στις επιλογές των μετακινούμενων, εκτός από τις μεταβολές σε επίπεδο υποδομών υπάρχει η ανάγκη για ανάπτυξη στρατηγικής ενημέρωσης και παροχής κινήτρων, η οποία θα εναρμονιστεί με την ευρύτερη εθνική στρατηγική για την προώθηση της.

Η Μελέτη αναμένεται να παραδοθεί έως το τέλος του έτους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News