Χανιά: Εν αναμονή της αυριανής συνάντησης στο υπουργείο - Τι ζητούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Κρήτη
Χανιά: Εν αναμονή της αυριανής συνάντησης στο υπουργείο - Τι ζητούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ικανοποιημένος είναι ο αγροτικός κόσμος στα Χανιά - Μετά από τέσσερις ημέρες αποχώρησαν σήμερα από το Δασαρχείο, το οποίο είχαν αποκλείσει οι κτηνοτρόφοι των Χανίων

Με το βλέμμα στην αυριανή συνάντηση εκπροσώπων των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκονται οι αγρότες των Χανίων. Σε πρώτη φάση περιμένουν αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος των νέων αγροτών που τέθηκαν εκτός από την καταβολή των επιδοτήσεων.

Ειδικότερα, να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των περίπου 800 νέων αγροτοκτηνοτρόφων από τα Χανιά και χιλιάδων από όλη την Ελλάδα που δεν έλαβαν ούτε ένα ευρώ στην πρόσφατη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης, ζητούν σε πρώτη φάση οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι του κλάδου στα Χανιά.

Παράλληλα, από την Δασική Υπηρεσία, την οποία είχαν αποκλείσει από την περασμένη Πέμπτη, δήλωσαν πως τηρούν στάση αναμονής εν όψει της αυριανής συνάντησης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Η απόβαση αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης στην Αθήνα (εικόνες, βίντεο)

Η πρόσφατη επίσκεψη των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Κρήτης, την περασμένη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στην Αθήνα, μπορεί να μην συνοδεύτηκε από δεσμεύσεις από πλευράς του υπουργείου, άφησε ωστόσο ψήγματα ελπίδας για ικανοποίηση βασικών αιτημάτων του κλάδου.

Την ίδια ώρα αναφορικά με το δυσβάσταχτο κόστος των ζωοτροφών που προβληματίζει χιλιάδες κτηνοτρόφων σε όλη τη χώρα, ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Βερικάκης επισημαίνει πως ο μόνος τρόπος ελάφρυνσης είναι η επιστροφή με τη μορφή αποζημίωσης του 40%.

Σημειώνεται πως οι κτηνοτρόφοι των Χανίων μετά από τέσσερις ημέρες αποχώρησαν σήμερα από το Δασαρχείο το οποίο είχαν αποκλείσει, προειδοποιώντας όμως πως θα επανέλθουν αν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιήσει βασικά σημεία των αιτημάτων του κτηνοτροφικού κόσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News