Χανιά: Προς ολοκλήρωση τα έργα στο Ενετικό Λιμάνι

Κρήτη
Χανιά: Προς ολοκλήρωση τα έργα στο Ενετικό Λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τελικό στάδιο βρίσκονται επίσης οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού των δικτύων υποδομής, όπως και η δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου δήμου Χανίων

Σύντομα αναμένεται η ολοκλήρωση των έργων αντικατάστασης του πλακόστρωτου στη χερσαία ζώνη και το λιμενοβραχίονα του Ενετικού Λιμανιού των Χανιών. Σε τελικό στάδιο βρίσκονται επίσης οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού των δικτύων υποδομής, όπως και η δημιουργία ανοικτού κέντρου εμπορίου δήμου Χανίων, με την δημιουργία του τελευταίου να περιλαμβάνει την εκ νέου διαμόρφωση της πλατείας 1866 αλλά και των οδών πέριξ του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Αναφορικά με τα έργα αυτά, ελήφθη, μετά το πέρας τηλεδιάσκεψης με συμμετοχή του δημάρχου της πόλης, Παναγιώτης Σημανδηράκη, το πράσινο φως από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κρήτης. Όπως ανέφερε ο δήμος Χανίων σε σχετική του ανακοίνωση, σε σύντομο διάστημα αναμένεται η έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης των εν λόγω έργων.

Ο δήμαρχος με γραπτή του δήλωση υπογράμμισε ότι η θετική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης, λύνει τα χέρια της δημοτικής αρχής, καθώς πλέον θα είναι δυνατές σημαντικές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος του παραλιακού μετώπου της πόλης, με τον κ. Σημανδηράκη να σημειώνει ότι το σύνολο της προετοιμασίας της μελέτης διεκπεραιώθηκε από τους αρμόδιους εργαζόμενους του δήμου, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης δόθηκε άλλη μια έγκριση, αναφορικά με το έργο μελέτης αποκατάστασης της τοξωτής λιθόκτιστης γέφυρας αλλά και τη διαμόρφωση νέας πρόσβασης από το δρόμο στα Μπουτσουνάρια Περιβολίων Δημοτικής Ενότητας Θερίσου του Δήμου Χανίων.

(φωτογραφία pixabay.com)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News