Χανιά: Το Σωματείο Διανομέων-delivery «Ιωσήφ Σαριδάκης» συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία Επισιτισμού- Τουρισμού

Κρήτη
Χανιά: Το Σωματείο Διανομέων-delivery «Ιωσήφ Σαριδάκης» συμμετέχει στην αυριανή πανελλαδική απεργία Επισιτισμού- Τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απευθύνει κάλεσμα σε απεργιακή συγκέντρωση, την ίδια μέρα στις 10:30 έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Τζανακάκη - Τα αιτήματα του κλάδου

Την συμμετοχή του στην πανελλαδική 24ωρη απεργία του κλάδου Επισιτισμού- Τουρισμού αύριο Τρίτη 9/11 ανακοίνωσε το Σωματείο Διανομέων-delivery Ν. Χανίων «Ιωσήφ Σαριδάκης».

Παράλληλα, καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στα Χανια την Τρίτη και ώρα 10:30 έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στην οδό Τζανακακη. 

«Στεκόμαστε δίπλα στου εποχικούς συναδέλφους που μεγάλη πλειονότητα κινδυνεύει να  μείνει χωρίς εισόδημα λόγο των ενσήμων που απαιτούνται για να μπουν στο ταμείο ανεργίας.

Η κατακόρυφη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και ιδίως των θανατηφόρων  επιβεβαιώνουν με το πιο τραγικό τρόπο ότι το επάγγελμα είναι βαρύ και ανθυγιεινό, με τεράστια επικινδυνότητα για τη ζωή των εργαζομένων. Η αιτία δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε η κουλτούρα της ασφαλής οδήγησης. Αιτία είναι ότι η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους. Η μεταφορά κόστους για τη συντήρηση των μηχανακιών , τα ατελείωτα ωράρια και η διανομη σε κάθε είδους ακραία καιρικά φαινόμενα είναι η αιτία. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία αντί να προστατέψει τους εργαζόμενους έχει την πλειονότητα των συναδέλφων μας υποασφαλιζομενους , με τον γνωστό εκβιασμό που υπάρχει έντονα στην πόλη μας ο εργαζόμενος να πληρώνει τον εργοδότη για πλήρη ασφάλιση ή να μένει ασφαλισμένος για λίγες ώρες την εβδομάδα.

Η πρόσφατη πείρα από τους αγώνες των διανομέων της e-foodδείχνει πως ο οργανωμένος και μαζικός αγώνας μπορεί να έχει αποτελέσματα!

Καλούμε όλους τους διανομείς να συσπειρωθούν στο σωματειο τους ώστε να διεκδικήσουμε όλοι μαζί καλύτερες συνθήκες δουλειάς και ποιότητα ζωής. Ο νόμος Χατζηδάκη έχει έναν στόχο: απομονωμένο εργαζόμενο και χωρίς συνδικαλιστικές ελευθερίες. Το άρθρο 69 που δίνει πλέον την ελευθερία στην εργοδοσία  να χρησιμοποιούμαστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες, για εμάς  τους διανομείς πρέπει να μείνει στα χαρτιά» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 

Τα αιτήματα του κλάδου είναι τα εξής:  

Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.

Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.

Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.

Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News