Χανιά: Μαθήματα ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από τη διαφορετικότητα (βίντεο)

Χανιά
Χανιά: Μαθήματα ψυχικής ανθεκτικότητας μέσα από τη διαφορετικότητα (βίντεο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων στο πλαίσιο της δράσης cineμαθήματα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χανίων, δημιούργησαν μία ταινία για την διαφορετικότητα

Μαθήματα ψυχικής ανθεκτικότητας παραδίδει μια νεαρή Χανιώτισσα που μέσα από τη διαφορετικότητα της γνώρισε τη δύναμη που κάθε άνθρωπος κρύβει μέσα του. Το μεγαλείο της ψυχής της ξεδιπλώνεται στην ταινία που δημιούργησαν με τη συμμετοχή της, μαθητές και εκπαιδευτικοί του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων στο πλαίσιο της δράσης cineμαθήματα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Χανίων.

Στην ταινία, η Φιλένα Ζουμαδάκη, συμμετείχε ακριβώς για να δείξει στους ανθρώπους πως η διαφορετικότητα κάνει όσους τη βιώνουν ψυχικά ανθεκτικούς. Εκείνη ανακάλυψε μεγαλώνοντας τη διαφορετικότητά της και έχοντας πια περάσει από όλα τα στάδια, όχι απλά έχει συμφιλιωθεί μαζί της, αλλά την έκανε κινητήριο δύναμή της. «Όσο μεγαλώνεις σιγά σιγά και καταλαβαίνεις τη διαφορετικότητα σου, τόσο αρχίζεις να ψάχνεσαι», αναφέρει η Φιλένα Ζουμαδάκη, μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την δημοσιογράφο, Βίκυ Παπαδογιαννάκη.

«Τα άτομα με διαφορετικότητα, αρχίζουν και βγαίνουν σιγά - σιγά προς τα έξω στην κοινωνία και ζητούν τα "δικαιώματά" τους. Θέλουν να δείξουν ότι είμαι εδώ, ότι μπορώ και ότι υπάρχω κι εγώ και θέλω να ενταχθώ στην κοινωνία, όπως εσείς, κατά το μέγιστο δυνατό. Μπορεί να μην φτάνω να πλύνω τα πιάτα στον νεροχύτη, υπάρχουν όμως, ωραία σκαμνάκια που τα έχω φτιάξει και μπορώ να ανεβαίνω και να πλένω κι εγώ, όπως μπορείς και εσύ…», τονίζει.

Παράλληλα σε δηλώσεις της η διευθύντρια του 11ου Δημοτικού σχολείου Χανίων, Μαρία Κλιματσάκη τονίζει: «Η Φιλένα μας ψήλωσε κατά πολύ, μας έδωσε πολύ μεγάλο μέγεθος, το να σταθούμε να δείξουμε στα παιδιά της την διαφορετικότητα, να αναλογιστούνε και να καταλάβουμε την ενσυναίσθηση γιατί δεν πρέπει να λείπει από τις ημέρες μας».

Την ίδια ώρα ο εκπαιδευτικός Γιώργος Κανδαράκης, σχολιάζει: «Ήταν μία μεγάλη κουβέντα που ανοίξαμε με τα παιδιά, δεν θα το χαρακτηρίσω διδασκαλία, γιατί δεν ήταν διδασκαλία, είναι μία αλληλόδραση με τους μαθητές μας. Στο κομμάτι της αποδοχής του αλληλοσεβασμού».

Με την Φιλένα να πρωταγωνιστεί στην ταινία του 11ου Δημοτικού Σχολείου για τη διαφορετικότητα, οι μαθητές κατάφεραν να μεταφέρουν ένα ηχηρό μήνυμα. Πως το ανάστημα, είναι ζήτημα ψυχής και μπορεί να φτάσει πιο ψηλά από εκεί που φτάνει το μάτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News