Μηχανικοί Χανίων: Ζητούν άρση των μέτρων κατά της πανδημίας

Χανιά
Μηχανικοί Χανίων: Ζητούν άρση των μέτρων κατά της πανδημίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδρούν στα νέα μέτρα οι μηχανικοί Χανίων και ζητούν την άρση τους

Ο Σύνδεσμος Μηχανικών Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων νομού Χανίων, με ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του στα νέα μέτρα, που όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τα μέτρα στέλνουν το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής», με πρόστιμα διπλάσιου ύψους.

Ειδικότερα, ο Σύνδεσμος στην ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν συμφωνεί με τα νέα μέτρα χαρακτηρίζοντάς τα μη λογικά γιατί αναστατώνουν την ανθρώπινη συνύπαρξη και εργασία. Με τα καταστήματά τους να έχουν υποστεί ήδη ζημιά ζητούν άρση των νέων μέτρων καθώς τάσσονται με την αντίληψη ότι ο έλεγχος οφείλει να επικεντρωθεί μόνο στην τήρηση μέτρων προστασίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

«Πέρα από κάθε σεβασμό στη δουλειά μας, «έρχεται» η ανακοίνωση των νέων μέτρων να μας στείλει το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής» με πρόστιμα διπλάσιου ύψους και συντονισμένη δράση κλιμακίων ελέγχων.

Μπαίνουμε σε μια «νέα εποχή» και προσαρμοζόμαστε στη νέα «βάση δεδομένων» όσο αφορά την ανθρώπινη εξέλιξη και την τεχνολογία, αλλά δεν συμφωνούμε με μέτρα που είναι μη λογικά και αναστατώνουν την ανθρώπινη συνύπαρξη και εργασία.

Δεν κατανοούμε ως προς τι όλη αυτή η «θορύβηση» για ελέγχους στα καταστήματα και τα συνεργεία μας, όπου έχουν ήδη υποστεί μεγάλη ζημία, μετά από αγώνα προσαρμογής πολλών επιπέδων το προηγούμενο διάστημα.

Ζητάμε άρση των μέτρων καθώς τασσόμαστε με την αντίληψη, ότι ο έλεγχος, οφείλει να επικεντρωθεί στην τήρηση μέτρων προστασίας (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων, rapid test εργαζομένων) αλλά και στα πρωτοκολλά καθαριότητας και υγιεινής (χρήση αντισηπτικών κ.α.).

Τασσόμαστε υπέρ του «ελέγχου» ενεργειών και καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και κατά του «ελέγχου» προσωπικών επιλογών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News