Χανιά

Χανιά: Ανυποχώρητοι κτηνοτρόφοι και αγρότες - Απόβαση Κρητικών στην Αθήνα την Παρασκευή

Με τους δασικούς χάρτες να παραμένουν ως έχουν, τις επιδοτήσεις να περικόπτονται και το υψηλό κόστος των ζωωτροφών να σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό τους, οι κτηνοτρόφοι των Χανίων βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο τους

Ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι κτηνοτρόφοι των Χανίων ως προς τα αιτήματα τους για στήριξη του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου.

Λίγες ώρες πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα για να συμμετάσχουν στο παγκρήτιο αγροτικό συλλαλητήριο, πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία και συγκέντρωση στην αντιπεριφέρεια, στην Πλατεία Δικαστηρίων.

Με τους δασικούς χάρτες να παραμένουν ως έχουν, τις επιδοτήσεις να περικόπτονται και το υψηλό κόστος των ζωωτροφών να σφίγγει τη θηλιά στο λαιμό τους, οι κτηνοτρόφοι των Χανίων βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας το δίκιο τους.

Νέοι κτηνοτρόφοι που είχαν στρέψει τις ελπίδες τους για κάλυψη του υψηλού κόστους προμήθειας ζωοτροφών στην προκαταβολή της ενιαίας ενίσχυσης ,τις είδαν να εξανεμίζονται σε μια στιγμή.

Οι κτηνοτρόφοι δεν έκρυψαν σήμερα την ενόχληση τους για τις πρόσφατες αναφορές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με αποδέκτες τους αγροτοκτηνοτρόφους της Κρήτης. Μιλούν για προσβολή και για κατάφορη αδικία σε βάρος ενός κλάδου που στενάζει.

Οι διαμαρτυρόμενοι που επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή, συνέχισαν την κινητοποίηση τους έξω από το Δασαρχείο Χανίων, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στις διορθώσεις που έχουν ζητηθεί.

Απόψε αναχωρούν μαζί με αγροτοκτηνοτρόφους από όλη την Κρήτη για την Αθήνα.

Η ΠΕΔ Κρήτης στο πλευρό των Αγροτών

Συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης με την συμμετοχή των κ.κ. Γιάννη Κουράκη, Γιώργου Μαρινάκη, Γιάννη Μαλανδράκη, Μανόλη Κοκοσάλη και Νίκου Κοκκίνη

Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν σήμερα την Εκτελεστική Επιτροπή ήταν και τα θέματα των Αγροτών της Κρήτης, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση τέθηκαν τα ζητήματα των αγροτικών αποζημιώσεων, η τροποποίηση της ΚΥΑ, η κατανομή των βοσκοτόπων, η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων του αγροτικού κόσμου, αλλά και η παρατηρούμενη περαιτέρω μείωση των επιδοτήσεων, κ.α..

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης στηρίζει τους Αγρότες και τους Κτηνοτρόφους μας στον διεκδικητικό τους αγώνα για την άρση των εις βάρος τους αδικιών και καλεί την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα όσες αποφάσεις της έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντα του Αγροτικού κόσμου του νησιού μας, ο οποίος χρειάζεται πολύπλευρη στήριξη για να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματά του.

Η ΠΕΔ Κρήτης βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό των Αγροτών στηρίζοντας την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια