Δημοτική Αγορά Χανίων: Τα βήματα που θα ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες μετά την αποκατάστασή της

Χανιά
Δημοτική Αγορά Χανίων: Τα βήματα που θα ακολουθήσουν οι καταστηματάρχες μετά την αποκατάστασή της

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από 108 χρόνια λειτουργίας αναμένεται να κλείσει ώστε να ξεκινήσει το έργο της αποκατάστασής της

Μήνας-σταθμός θα είναι ο Νοέμβριος για τη Δημοτική Αγορά των Χανίων, καθώς προβλέπεται να κλείσει, μετά από 108 χρόνια λειτουργίας, για να αρχίσει επιτέλους το έργο της αποκατάστασής της.

Το απόγευμα της Δευτέρας ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης είχε συνάντηση με τους καταστηματάρχες, τους οποίους ενημέρωσε για τα βήματα που θα ακολουθηθούν, για την επόμενη μέρα και για το νέο πλαίσιο που θα διέπει τη λειτουργία της Αγοράς, όταν πια θα έχει αναστηλωθεί και παραδοθεί προς χρήση.

Αυτό που έγινε σαφές είναι ότι όσοι δεν έχουν ανεξόφλητες οφειλές προς τον Δήμο θα επιστρέψουν υπό νέους όρους και με υψηλότερα μισθώματα, ενώ μια μειοψηφία, που δεν εμπορεύεται κρητικά προϊόντα και είναι “ξένη” προς τον χαρακτήρα της Δημοτικής Αγοράς, δε θα πρέπει να θεωρεί δεδομένη την επάνοδό της.

Αιτήματα για χορήγηση αδειών από τον Δήμο για τη λειτουργία ενός τύπου ανοιχτής αγοράς, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες, δε φαίνεται να βρίσκουν ανταπόκριση, καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για να τα υποστηρίξει. Πάντως, πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται εντός του μνημείου έχουν ήδη μισθώσει καταστήματα στην πόλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News