Χανιά: Εκδήλωση για τη παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού

Κρήτη
Χανιά: Εκδήλωση για τη παγκόσμια εβδομάδα μητρικού θηλασμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στον δημοτικό κήπο της πόλης

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας μητρικού θηλασμού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί ειδική εκδήλωση στον χώρο της παιδικής χαράς του δημοτικού κήπου της πόλης.

Την εκδήλωση οργανώνει με την υποστήριξη του δήμου η ομάδα Χανιά: Φίλοι και Υποστηρικτές Μητρικού Θηλασμού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, εκδηλώσεις θα γίνουν σε όλη την χώρα ωστόσο αυτές θα υλοποιηθούν με βάση τις συνθήκες κάθε περιοχής, λόγω της πανδημίας Covid 19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι ομάδες του πανελλήνιου δικτύου εθελοντικών ομάδων υποστήριξης θηλασμού και μητρότητας, με αίσθημα ευθύνης, θα δώσουν το «παρών» και αυτή τη χρονιά, είτε πραγματοποιώντας μια συνάντηση-γιορτή δια ζώσης, είτε μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων. Το 2010, για πρώτη φορά η πρωτοβουλία λίγων μητέρων, με απώτερο σκοπό την εθελοντική βοήθεια σε άλλες μητέρες, ώστε να μάθουν την τέχνη του θηλασμού, έγινε η αιτία να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση-γιορτή, αυτή του ταυτόχρονου δημόσιου θηλασμού, που πλέον αποτελεί σύμβολο της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού για τη χώρα μας».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η ευαισθητοποίηση, αφύπνιση και υποστήριξη των νέων μητέρων για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, από μητέρα προς μητέρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News