Χανιά

Χανιά: Πολιτιστικός θησαυρός στη Δημοτική Πινακοθήκη – Στα εγκαίνια η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η έκθεση της συλλογής Κρασάκη, αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός που πραγματοποιείται στην Κρήτη, στο πλαίσιο των εορτασμών από τα 200 χρόνια της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης

Σπάνια έργα τέχνης και κειμήλια που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό,  συνθέτουν την έκθεση «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση- Καλλιτεχνικοί Θησαυροί από τη Συλλογή Κρασάκη» την οποία θα εγκαινιάσει αύριο το απόγευμα, Σάββατο 30 Οκτωβρίου, στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου.

Πρόκειται για το σημαντικότερο γεγονός που πραγματοποιείται στην Κρήτη, στο πλαίσιο των εορτασμών από τα 200 χρόνια της κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης.

167 εκθέματα από τα συνολικά 1.500 της ιδιωτικής Συλλογής Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη, η οποία έχει την έδρα της στην Κολωνία της Γερμανίας , παρουσιάζονται για πρώτη φορά δημοσίως σε μια έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων που τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελαροπούλου η οποία και θα την εγκαινιάσει αύριο στις 6 το απόγευμα.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων γίνεται επίκεντρο του σπουδαίου αυτού πολιτιστικού γεγονότος και μετατρέπεται σε ένα μουσείο γεμάτο κειμήλια , σπάνια έργα ζωγραφικής και γλυπτικής, υδατογραφίες και σχέδια, χρηστικά αντικείμενα, ρολόγια και φορεσιές, όπλα και εκδόσεις .

Ανάμεσα στα έργα ανεκτίμητης αξίας που ξεχωρίζουν είναι ο Γέρος Χωρικός του Νικόλαου Γύζη του 1883, η προσωπογραφία της βασίλισσας Όλγας του Νικηφόρου Λύτρα του 1867 και οι Άγιες Εικόνες του Θεόδωρου Ράλλη έργο του 1894.

Όλα τα έργα τέχνης, γίνονται οδηγοί σε ένα ταξίδι που ξεκινά από την Ελλάδα της Παλιγγενεσίας και του Φιλελληνισμού,  και καταλήγει σε πολύτιμες εκδόσεις από κάθε γωνιά της Ευρώπης.

Η σύγχρονη τεχνολογία θα έχει τον δικό της ρόλο στην έκθεση καθώς σε συνεργασία με την ερευνητική ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης θα δημιουργηθεί τρισδιάστατο µοντέλο εικονικής πραγματικότητας που θα επιτρέπει την ψηφιακή ανάγνωση κάθε έργου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τις 30 Μαρτίου δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό της Κρήτης και σε μαθητές σχολείων από κάθε γωνιά του νησιού να γνωρίσουν έναν πραγματικό καλλιτεχνικό θησαυρό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια